Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Da je negdje ne bi uhitili

Dr. Vesna Bosanac: Bojim se putovati izvan Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnateljica bolnice u Vukovaru Vesna Bosanac izjavila je kako se boji putovati izvan granica Hrvatske jer nije uvjerena kako je negdje ne bi uhitili na temelju optužbi koje joj stavlja na teret srbijansko pravosuđe.

'Osjećam da i nakon 20 godina rat za mene nije gotov. To je sada neki drugi rat, medijski i politički', kazala je doktorica Vesna Bosanac u intervjuu kojega je objavilo sarajevsko 'Oslobođenje'.

Pojašnjavajući svoj trenutačni status nakon što se čulo da je Srbija i dalje sumnjiči za navodne ratne zločine, Bosanac je kazala kako od Državnog odvjetništva Hrvatske (DORH) nije dobila nikakve povratne informacije o tome hoće li optužnica protiv nje u konačnici biti odbačena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ratni zločini u Vukovaru Ispitana četvorica svjedoka u slučaju Bosanac i Njavro Slika nije dostupna Na Župnaijskom sudu u utorak Vukovar: Iskaz svjedoka u optužnici Srbije protiv dr. Bosanac

>> Bosanac: Tjeralica je nebulozna, jedno se govori, drugo radi

>> 'Slučaj dr. Bosanac pokušava se zloupotrijebiti u dnevno-političke svrhe'

'Nisam se ni raspitivala. Samo sam dala iskaz odnosno izjavu na tjeralice po zahtjevu Srbije. Nakon toga će srbijanski istražitelji poslati DORH-u svoj zaključak, a što će dalje biti ne znam', kazala je Bosanac.

Konstatirala je kako bi hrvatske vlasti morale naći način da zaustave Srbiju u sadašnjem ponašanju odnosno natjerati tu državu da povuče optužnice protiv branitelja iz Hrvatske i BiH. Za dokument na temelju kojega je dala iskaz hrvatskoj policiji kazala je kako je to bio 'sramotni, neuko pisani papir s interneta'.

'Jedino sam bila žalosna jer naša tijela vlasti uopće postupaju po tome. Ja bih to uzela i jednostavno bacila u koš', kazala je Bosanac. Istaknula je kako se osobno zalaže za mir i normaliziranje odnosa, no ne na način kako se to sada radi.

Bosanac: Srbija tjeralicama pokušava revidirati povijest

'Svi naši političari i predsjednici moraju jasno reći tko je bio agresor i tko je ubijao, a ne da doživljavamo ovakve stvari nakon 20 godina', izjavila je Bosanac zaključivši kako Srbija raspisivanjem ovakvih tjeralica pokušava revidirati povijest.

Bosanac je iskazala i svoju solidarnost s umirovljenim generalom Armije BiH Jovanom Divjakom koji je po srbijanskoj tjeralici uhićen prošlog tjedna u Beču, kao i s Tihomirom Purdom, koji je nedužan proveo dva mjeseca u ekstradicijskom pritvoru. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene