Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od stotinu prijava

Tko je Stipe Ringwald, osumnjičen za smaknuće u Omišu: Turistu odgrizao uho, izudarao novinarku pred djetetom...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri muškarca uhićena su u četvrtak u Šibeniku i Omišu zbog ubojstva Karmelina Fistanića. Među njima je i Stipe Ringwald, bivši motociklistički prvak koji godinama puni novinske stupce.

Stipe Ringwald uhićen je u četvrtak u Šibeniku zbog ubojstva Karmelina Fistanića koje se dogodilo u Omišu prije nešto više od mjesec dana. Ringwald je bivši motociklist koji godinama puni novinske stupce, ponajviše zbog svog kriminalnog dosjea u kojem je prikupio više od stotinu kaznenih prijava.

U debelom dosjeu ima raznovrsne prijave – od narušavanja javnog reda i mira, nasilništva, prijetnji, napada na službene osobe, zlouporabe droge i pokušaja ubojstva. I sam Ringwald bio je meta kada je 2008. godine na parkiralištu hotela Poreč zadobio prostrijelnu ranu leđa. Na njega je tada pucao Hrvoje Vincetić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna mladić ubijen u automobilu Velika policijska akcija: Uhićeno više osoba zbog brutalnog smaknuća u Omišu, među njima ubojica, naručitelj i organizator

Pročitajte i ovo Željko Cvrtila (Foto: Dnevnik.hr) Ubojica je još u bijegu Kriminalist o hladnokrvnoj likvidaciji u Omišu: ''Ubojica je očito pomno pratio metu, sumnjam na osobnu osvetu''

S Ringwaldom je u tom trenutku bio i zadarski odvjetnik Darko Zadro, a Vincetić je i njega ranio. U ovom je slučaju sud presudio u korist Vincetiću jer je, piše Slobodna Dalmacija, postupao u nužnoj samoobrani, što je potvrdilo i balističko vještačenje.

Pretukao 19-godišnju djevojku

Sud je prihvatio kao njegovu verziju priče prema kojoj je Zadro od njega tražio da mu nabavi kilogram kokaina, a kad je odbio, on ga je udario šakom. Dok su se tukli, tvrdio je Vincetić, iz automobila je izašao Ringwald te ga je pištoljem udario u sljepoočnicu. Kad je pao na tlo, Zadro je vikao Ringwaldu da ga ubije. Vincetić je tada oteo pištolj Ringwaldu i pucao u njega, a Zadro je ranjen dok je Vincetiću pokušavao uzeti pištolj, koji je pritom opalio.

U travnju 2006. godine Stipe Ringwald u Zagrebu je napao svoju tada 19-godišnju djevojku. Slobodna Dalmacija pisala je da je upao u djevojčin stan, gurnuo je na krevet, sjeo na nju držeći joj ruke jednom rukom iznad glave i počeo je mlatiti šakom. Iživljavanje je trajalo oko 45 minuta, a kad je uspjela pobjeći, istrčao je za njom vičući: ''Ubit ću te, izdala si me.''

Izudarao novinarku pred djetetom

Iste je godine zbog jednog incidenta Ringwald postao poznat i izvan Hrvatske. Sa svojom tadašnjom djevojkom Karlom Krnetom pretukao je dvojicu turista iz Britanije. Jedan je ostao bez zuba, a drugome je Stipe odgrizao komadić uha, a pokušao mu je odgristi i prst. Do tučnjave je došlo zato što Ringwald navodno bio ljubomoran jer je njegova djevojka predugo pričala s Britancem. Napao je jednog od njih, a u makljažu se uključila i Krneta.

Ringwald je 2009. godine napao i ispljuskao novinarku u središtu Šibenika jer ga je iznervirala sporom vožnjom. Tom je napadu na svjedočio i sin napadnute žene, koji je tada imao 12 godina.

Ne jede, ne pije, živi od planetarne energije...

Dvije godine kasnije, 2011. Stipe Ringwald i njegova majka Vanja nepravomoćno su osuđeni zbog organizirane preprodaje marihuane, a on je i 2004. godine ''pao'' s 26 kilograma hašiša, i to na španjolsko-francuskoj granici.

Prošle se godine Ringwald nakon dugo vremena pojavio u Šibeniku. Za portal ŠibenikIN poručio je tada da namjerava pobijediti u utrci za koju se pripremao. Portal je tada pisao da je Ringwald svojoj obitelji, nakon duljeg izbivanja, rekao da je sto dana proveo u Tibetu, gdje je raskrstio sa starim načinom života. Pisalo se da navodno ne jede, ne pije, nema mobitel, nije mu potrebna odjeća ni obuća, živi od planetarne energije i usredotočen je na svoj novi život.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene