Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvoreno pismo vladi

'Tko je doveo tvornicu kamene vune 'Rockwook' u Hrvatsku?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zelena stranka - zelene alternative u otvorenom pismu vladi zahtijeva od nadležnih da se očituju tko je doveo tvornicu kamene vune 'Rockwool' u Hrvatsku i kako je moguće da se protuzakonito izda građevna dozvola investitoru jer građani nisu dali pozitivno mišljenje, izvijestio je predsjednik te stranke Josip Anton Rupnik.

Stranka zahtijeva od nadležnih da odgovore na te upite te tko će nadoknaditi štetu zbog gubitka zdravlja, uništenja okoliša, poljoprivrednih kultura i agroturizma. 'Kako je moguće odobriti izgradnju te tvornice koja troši veliku količinu energije kad istodobno Hrvatska traži rješenja za velik manjak energije u državi', zapitao je Rupnik.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura" Ilustracija Novi paket mjera Pravo na vaučere za struju ima 80 tisuća građana, provjerite jeste li među njima

'Određena ministarstva i neke državne institucije ne odgovaraju na naše zahtjeve. Poštuju li oni hrvatski Ustav, žele li zaštititi građane ili pak štite strani kapital i strane profitere na štetu zdravlja građana i uništavanja okoliša i imovine građana', pitao je Rupnik. Poručio je građanima Pićanštine da on zajedno s ostalim ekološkim udrugama neće odustati, već će učiniti sve kako bi tvornica 'Rockwool' napustila to područje. 'Dosta je prijevara mještana u Istri kada je posrijedi 'Rockwool' koji onečišćuje okolni prostor. Neprekidni prosvjedi građana svode se na to da se pojedinci pozivaju na saslušanja u policiji, a predstavnici tvrtke prijete tužbama', kazao je, među ostalim, Rupnik. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene