Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ovaj vikend

Tomašević kao Bandić: "Odlučio sam svim posjetiteljima omogućiti besplatan prijevoz žičarom"

Sljemenska žičara
Sljemenska žičara Foto: Zeljko Puhovski/Cropix
Zagrebački gradonačelnik u petak je odlučio da će usluga sljemenske žičare tijekom vikenda 20. i 21. siječnja 2024. biti besplatna za sve posjetitelje.

Gradonačelnik Zagreba u petak je odlučio da će usluga žičare biti besplatna za sve posjetitelje Sljemena ovaj vikend, 20. i 21. siječnja 2024. godine, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.

"S obzirom na snježni ugođaj, najavu sunčanog vremena i veliki broj posjetitelja koji se očekuju na Sljemenu ovaj vikend, odlučio sam ovu subotu i nedjelju omogućiti svim posjetiteljima besplatan prijevoz žičarom", rekao je gradonačelnik Tomašević.

Građane su pozvali da u dolasku do žičare koriste javni prijevoz zbog ograničenih kapaciteta u garaži i na otvorenim parkiralištima u blizini donje postaje žičare.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i ministri Izbori su sve bliže Plenković otvorio tvornicu tjestenine, poveo i ministre: ''Svatko tko želi raditi, može naći posao''

"Isto tako, pozivamo građane da se ne upućuju osobnim automobilima na vrh Sljemena kako bi se smanjile gužve, odnosno da koriste besplatnu žičaru. Napominjemo i da od srpanjske oluje skijaška sjedežnica na Sljemenu nije u funkciji te je Grad Zagreb u postupku pripreme za novu četverosjednu sjedežnicu", stoji u priopćenju.

Vezano za zimske uvjete u Zagrebu, sinoć je podignut stupanj pripravnosti zimske službe Grada Zagreba, a od ranog jutra je svih 240 ekipa s vozilima čistilo snijeg na 2.644 kilometara prometnica u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Kombi s migrantima sudario se s policijskim vozilom na Kustošiji - 1 Zabio se u policijski auto FOTO Objavljeni detalji dramatične noćne potjere za kombijem s migrantima: Probio rampu na Lučkom pa jurio Zagrebom

Sve tramvajske linije cijeli su dan prometovale uobičajeno, a od 147 autobusnih linija, desetak uglavnom brdskih linija koje su bile prekinute u postupku su normalizacije, te se ona očekuje u najskorijem roku. Sljemenska cesta koja je bila zatvorena na nekoliko sati ponovno je otvorena za promet.

Zahvaljujemo svim žurnim službama na primjerenoj reakciji koja je doprinijela brzoj normalizaciji prometa i svih funkcija u glavnom gradu Republike Hrvatske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene