Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Sljeme

Građani bi na Sljeme uskoro mogli - besplatno

Nakon višemjesečne obnove otvorena je Sljemenska cesta, važna za brojne izletnike i planinare koji njome odlaze na Medvednicu. Zagrebački gradonačelnik najavio je i mogućnost besplatne žičare za građane Zagreba.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević u utorak je sa suradnicima na Sljemenskoj cesti obilježio završetak obnove te važne prometnice.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Otvorenje DC Northa Milanović oštro o odlasku Sauche u zatvor: "Dabogda sudili tako njihovoj djeci"

"U cijelosti je asfaltirana uzlazna i silazna cesta ukupne duzine 16 km. Zamijenjen je asfalt na površini od preko 85 tisuća kvadrata. To je, usporedbe radi, 13 nogometnih igrališta asfalta. Velika većina radova, a oni su iznosili 4,2 milijuna eura do sada, velika većina je dosla iz EU fondova", naglasio je Tomašević.

Tom prilikom rekao je i da je stiglo pozitivno mišljenje da se sljemenska žičara proglasi komunalnom infrastrukturom

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u Saboru Živahno u sabornici VIDEO/FOTO Kaos u Saboru: Oporba sat vremena lupala po klupama, Plenković se nije dao smesti, HDZ mahao transparentima i ispratio ga pljeskom

Tomislav Tomašević Tomislav Tomašević (Foto: Zeljko Puhovski/Cropix)

"Ranije sam rekao da će građani Zagreba pokriti kapitalne troškove žičare i da ćemo biti sretni ako kroz cijene karata pokrijemo i 50 posto ovog projekta, koji je zaista megalomanski, i da ćemo morati to subvencionirati iz gradskog proračuna. Da bi tu razliku operativnih troškova mogli subvencionirati, bilo je potrebno proglasiti žičaru komunalnom infrastrukturom, što ćemo napraviti na Skupštini u prosinci. Trenutno je odluka u javnom savjetovanju", rekao je Tomašević i istaknuo da tako Grad može subvencionirati gubitke, ali i napraviti idući korak - smanjiti broj automobila koji dolaze na Sljeme.

Pročitajte i ovo Sandra Benčić, saborska zastupnica Predstavili brojke Možemo! predstavili brojke koje, kažu, predstavljaju pravu sliku Hrvatske

S tim ciljem, objasnio je gradonačelnik Tomašević, razmatraju i da žičara za građane bude besplatna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene