Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabio se u policijski auto

FOTO Objavljeni detalji dramatične noćne potjere za kombijem s migrantima: Probio rampu na Lučkom pa jurio Zagrebom

Kombi s migrantima sudario se s policijskim vozilom na Kustošiji - 1
Kombi s migrantima sudario se s policijskim vozilom na Kustošiji - 1 Damir Krajac/Cropix
Aktualno Galerija Kombi s migrantima sudario se s policijskim vozilom na Kustošiji - 1 Kombi s migrantima sudario se s policijskim vozilom na Kustošiji - 1 Foto: Damir Krajac/Cropix Kombi s migrantima sudario se s policijskim vozilom na Kustošiji - 5 Kombi s migrantima sudario se s policijskim vozilom na Kustošiji - 5 Foto: Damir Krajac/Cropix Kombi s migrantima sudario se s policijskim vozilom na Kustošiji - 4 Kombi s migrantima sudario se s policijskim vozilom na Kustošiji - 4 Foto: Damir Krajac/Cropix Kombi s migrantima sudario se s policijskim vozilom na Kustošiji - 3 Kombi s migrantima sudario se s policijskim vozilom na Kustošiji - 3 Foto: Damir Krajac/Cropix +1 Kombi s migrantima sudario se s policijskim vozilom na Kustošiji - 2 Galerija 1/6 >>
Tijekom potjere u Kustošijanskoj ulici sudarili su se policijsko vozilo i kombi koji je prevozio migrante.

Filmska potjera zagrebačkim ulicama odvijala se noćas oko 2:30, a završila je sudarom.

Na autocesti A1 u smjeru Zagreba policijski su službenici uočili kombi vozilo stranih nacionalnih oznaka za koji su posumnjali da prevozi strane državljane.

Vozač kombi vozila se odbio zaustaviti na naredbe policijskih službenika te se vozilom dao u bijeg u smjeru Zagreba. Dolaskom do naplatne postaje Lučko, probio je spuštenu rampu te je, grubo kršeći prometne propise, nastavio vožnju kroz Zagreb.

Kombi s migrantima sudario se s policijskim vozilom na Kustošiji - 1 Kombi s migrantima sudario se s policijskim vozilom na Kustošiji - 6 Foto: Damir Krajac/Cropix

Policijski službenici vozilo su pratili na siguran način, vodeći pri tom maksimalno računa o sigurnosti svih sudionika u prometu. U isto vrijeme, na području Zagreba angažirane su policijske patrole s ciljem zaprječivanja prolaska kombi vozila na ruti kretanja na mjestu koje će biti najsigurnije za blokadu obzirom na mjesto i potencijalnu brzinu vozila.

Pročitajte i ovo Snijeg Crveno upozorenje FOTO Upaljeni alarmi: Pada gust snijeg, očekuju se snažni udari vjetra, kaos i na Jadranu

Dolaskom na područje Črnomerca, vozač kombi vozila nastavio se kretati Kvaternikovom ulicom u smjeru juga, a s obzirom na to da je postojala opasnost za ostale sudionike u prometnu i prolazeće građane zbog načina bijega vozača kombi vozila, policijski službenici su na Kustošijanskoj ulici policijskim vozilom taktički djelomično zapriječili daljnji prolazak tom ulicom.

Kombi s migrantima sudario se s policijskim vozilom na Kustošiji - 1 Kombi s migrantima sudario se s policijskim vozilom na Kustošiji - 2 Foto: Damir Krajac/Cropix

Dolaskom do kućnog broja 2A, vozač kombi vozila, ustrajan u bijegu, udario je u policijsko vozilo. Međutim, upravo zbog taktike postupanja bio je prisiljen zaustaviti se.

Policijski službenici tada su uhitili vozača za kojeg je utvrđeno da se radi o 31-godišnjem državljaninu Moldavije, dok su se u vozilu nalazila 32 strana državljana. Gotovo svi strani državljani su neozlijeđeni, a liječnička pomoć pružena je jednom punoljetnom stranom državljaninu za kojeg je utvrđeno da je lakše ozlijeđen i jednoj maloljetnoj osobi za koju još nisu poznate kvalifikacije ozljeda, ali se prema prvim informacijama od liječnika radi o lakšoj ozljedi.

Pročitajte i ovo Ilegalni iskopi - 1 Donosi Provjereno Kopa bez dozvole, a susjedi strahuju za vlastiti život: "Pobit će nas, nemoj više, molim te"

"Iako se radilo o zahtjevnom postupanju zagrebačke policije, u samom događaju nitko od policijskih službenika niti građana nije ozlijeđen. U tijeku je kriminalističko istraživanje", priopćili su iz policije.

Dio Kustošijanske ulice bio je zatvoren za promet zbog policijskog očevida, a ZET je izvijestio kako su linije 126 (Črnomerec - Gornja Kustošija - Krvarić) i 135 (Črnomerec - Graberje) privremeno u prekidu.

Dodajmo i kako se još jedna potjera za krijumčarem migranata dogodila kod Bregane Pisarovinske. Vozač je navodno pobjegao u šumu, a navodno je i u tom slučaju uslijed nesreće bilo ozlijeđenih, piše Danas.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene