Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Svinjska kuga u Komletincima i kod Ludbrega

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U jednom dvorištu u Komletincima nedaleko od grada Otoka u Vukovarsko-srijemskoj županiji jučer popodne potvrđena je pojava svinjske kuge, potvrdio je večeras glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Mladen Pavić.

Po njegovim riječima, svinjskom kugom u tom komletinačkom dvorištu zaraženo je 18 svinja koje će sutra biti usmrćene, a zaražena dvorišta dezinficirana i sanirana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zagorje: Osnovan stožer zbog svinjske kuge Slika nije dostupna Mjere za sprječavanje i širenje svinjske kuge

Pavić je također rekao da se sumnja u pojavu svinjske kuge i u Privlaci, također na području grada Otoka, te u Apševcima u tzv. srijemskom trokutu i Bošnjacima nedaleko od Županje.

U Bošnjacima je u kanalu uz cestu, kako je rekao, pronađena mrtva svinja sa simptomima na koži tipičnima za svinjsku kugu.

Od svinja za koje se sumnja da su zaražene uzeti su uzorci krvi te poslani na analizu čiji se rezultati očekuju tijekom današnjeg poslijepodneva, naveo je Pavić dodajući kako su rezultati analize krvi uzeti prije nekoliko dana od svinja iz nekoliko otočkih dvorišta, negativni.

Na području grada Otoka svinjska kuga pojavila je početkom prošloga tjedna te je do sada u tom gradu ubijeno 100 svinja iz nekoliko dvorišta.

Pavić je također naveo da je svinjska kuga danas potvrđena i u Varaždinskoj županiji na području Kapele Podravske i Poljaneca nedaleko od Ludbrega. U tim je mjestima od svinjske kuge oboljelo 57 svinja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene