Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera brat

Nakon otkrića Nove TV brat ministra Gorana Marića dao ostavku zbog kadrovske afere u HŽ-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svetimir Marić, brat ministra Gorana Marića dao je ostavku nakon kadrovske afere u HŽ-u.

Svetimir Marić, brat ministra Gorana Marića, dao je u četvrtak ostavku na mjesto člana Uprave društva Tehnički servisi željezničkih vozila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna AFERA BRAT 2 Bandić mu javno ponudio posao: Javila se na natječaj ZET-a, ali nije znala da joj je protukandidat ministrov brat Slika nije dostupna HNS o Aferi brat "Anemične reakcije Plenkovića i Petrova su zabrinjavajuće"

"Zbog uvida u sve refleksije u javnosti, kojima je stvorena atmosfera medijskog linča zbog navodnog sukoba funkcije moga brata Gorana, Ministra u Vladi RH, i mog imenovanja - povlačim svoj pristanak na obnašanje dužnosti člana Uprave Tehnički servisi željezničkih vozila d.o.o.", stoji u priopćenju Svetimira Marića glede okolnosti koje su nastale odlukom Skupštine društva Tehnički servisi željezničkih vozila d.o.o. o njegovu imenovanju članom Uprave tog društva.

Marić navodi kako je u 34 godine radnog iskustva, u sustavu HŽ-a proveo više od 25 godina te je u istom najviše gradio i stekao osobni profesionalni životopis. Dodaje da je sustavu HŽ-a u pet mandata obnašao menadžerske dužnosti (oko 18 godina), a izvan sustava HŽ-a još 5 godina.

"Osoba sam s punom materijalnom i moralnom odgovornošću te profesionalac s osobnim integritetom i uspješnim rukovodnim iskustvom. Stoga odbijam bilo kakvu moralnu opterećenost nastalu činom mog imenovanja kako mene osobno tako i mog mlađeg brata Gorana i njegove dužnosti na mjestu Ministra u Vladi RH", ističe Marić.

Naglašava da to radi prije svega zbog nastale atmosfere ometanja regularnog i nesmetanog obavljanja bratove iznimno zahtjevne dužnosti ministra državne imovine načinom kako on postavlja i želi voditi svoj resor.

Njegov brat, ministar Goran Marić, najavio je da će se o tom slučaju očitovati u 13 sati na konferenciji za novinare u Ministarstvu državne imovine. (Hina)

Pismo ostavke Svetimira Marića by Anonymous 4wL30dYY on Scribd

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene