Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova prilika

Sve ih je više...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi semestar donio je i novu priliku za studiranjem u inozemstvu.

Hrvatska drži prvo mjesto po rastu broja mladih koji domaći fakultet nakratko žele zamijeniti nekim europskim. No, i u prijavnicama europskih studenata, sve je češće kao zemlja koju odabiru za razmjenu upravo Hrvatska.

Pročitajte i ovo Turisti u Dubrovniku Iznad prosjeka Objavljena lista država najboljih poznavatelja engleskog jezika: Pogledajte gdje se nalazi Hrvatska Ilustracija Pod istragom još nekolicina osoba Bivši počasni konzul Hrvatske oslobođen sumnje za suradnju s kriminalcima: "Konačno me je sutkinja oslobodila nezasluženog tereta"

Na proputovanju našom zemljom, Havier je odlučio da se mora vratiti. I jest, a zahvaljujući Erasmusovoj razmjeni, staž će odraditi ovdje. 'Želim naučiti sve što mogu, proživjeti novo iskustvo, upoznati što više ljudi iz Hrvatske, zabavljati se, želim se osjećati kao Hrvat', kazao je.

Po dozu hrvatskog iskustva, ovaj je semestar došlo 250 studenata. Najviše iz Havierove rodne Španjolske i Poljske. 'Volim biti ovdje, volim Hrvatsku, pokušat ću ponaći i curu iz Hrvatske i živjeti ovdje', kazao je Javier.

Simon je htio otkriti nešto novo. Student ekonomije i političkih znanosti iz Francuske, već pola godine tako otkriva Hrvatsku. 'Volim Hrvatsku i svoj život ovdje, sigurno ću se vratiti, a ako se uspijem i zaposliti, možda i ostanem', kazao je Simon.

>>
VIDEO Ovako Hrvati tulumare na američkim fakultetima!

U godinu dana, broj studenata koji za razmjenu odabiru našu zemlju se udvostručio. Razmjena traje od 3 do 12 mjeseci, a studentima je na raspolaganju više od 250 europskih fakulteta.

Oko 400 naših studenata spakiralo je kovčege. Po rastu broja mladih koji po znanje odlaze u europske zemlje - prvi smo u Europi. Prijavnicu je popunila i Jelena.'Očekujem proširiti svoje pravno znanje, upoznati nove ljude, proputovati, usavršiti jezike', kazala je.

Europa je zacrtala cilj - ove godine izbrojiti 3 milijuntog studenta koji sudjeluje u Erasmusu. A možda to bude upravo onaj koji je za privremenu zemlju odabrao Hrvatsku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene