Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepokolebljiv duh

Bojan SLIJEP PUTUJE 700 kilometara samo da bi radio posao koji voli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bojan Bertek slijep je od rođenja, a svaki tjedan, samo da bi otišao na posao, prijeđe put jednak onom od Zagreba do Dubrovnika. I više nego dovoljno da bude - Bolja Hrvatska.

Svaki tjedan Bojan Bertek prijeđe 700 kilometara - kako bi radio posao koji voli. Predaje glazbenu kulturu u pet škola, pa je svaki dan u drugom mjestu.

'Nekad mi samo putovanje u jednom smjeru čak oduzima više vremena nego što radim', kaže Bojan.

Slijep je od rođenja. Bijeli štap njegov je vodič. Kako bi stigao na radno mjesto, iz svog zagrebačkog stana samo do tramvaja hoda više od kilometra. Tek nakon toga počinje putovanje- u Novi Marof, Novsku ili Pregradu. A život bi mu olakšao - posao u Zagrebu.

'Ne vidim se ovako rascjepkan do penzije i značio bi mi posao u smislu manje stresa, kasnije ustajanje, više spavanja', priželjkuje Bojan.

Ali manjak sna ne osjeti se kada ulazi u učionicu.

'Nastojim uvijek kada dolazim na posao kada otvaram vrata učionice nastojim sve brige i probleme ostaviti ispred tih vrata.'

Pročitajte i ovo Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti'' Bolja Hrvatska 26.02.2024. - 2 Doktorirala s najvišim ocjenama Prva svjetska gramatika romskog jezika djelo je Katarine Katavić: "Jezik je prelijep, htjela sam ga prikazati što bolje mogu"

Najbolji startup u regiji - 25 godišnjaci osvajaju američko tržište

Dan mu najranije počinje utorkom - u četiri sata ujutro, a kući se vraća tek iza 5 poslijepodne. Zimi mu putovanje dodatno otežava snijeg koji s ceste briše orijentire. Zbog čega se ove zime na svojoj redovitoj ruti izgubio.

'Nazvao sam hitni broj 112, pozvao policiju, objasnio situaciju gdje sam, što sam i to ste trebali vidjeti - tri interventne brigade su došle', priča Bertek.

Učenike ispituje usmeno, ili im ispravlja seminare putem računala. A iako mu je želja puno radno vrijeme u Zagrebu - svakome tko je odbio raditi na njegovom radnu mjestu, poručuje:

'Od srca im s ovog mjesta zahvaljujem jer su mi upravo oni omogućili da radim i da se nađe posla za mene, hvala lijepo još jednom.'
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene