Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolja Hrvatska

Najbolji startup u regiji - 25 godišnjaci osvajaju američko tržište

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ideja 25-godišnjaka iz Hrvatske i Slovenije osvaja američko tržište! Njihove pametne proizvode, koji prate zdravlje žena, prodavat će neki od najpoznatijih američkih trgovačkih lanaca.

U prostorijama u središtu Zagreba osmišljavaju se proizvodi koji osvajaju američko tržište. Cijela priča počela je prije nešto više od godinu i pol.

'Proučavali smo dosta zdravstvo, što bi mi mogli kao tim riješiti u zdravstvu i onda smo vidjeli da je trudnoća jedan specifičan period za ženu', kazao je Sandro Mur, suosnivač Bellabeata.

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska 25.03.2024. - 5 Bolja Hrvatska Kad ne izrađuje nagrađivanu tjesteninu, radi u vrtu, a prepreka mu nisu ni godine ni autizam: "Takvo se dijete rađa valjda jednom u 1000 godina" Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti''

Shift Challenge otvorio prijave za startup natjecanje uz nagrade do 15.000 dolara

I dosjetili se uređaja koji omogućuje da svaka trudnica putem aplikacije prati otkucaje srca djeteta. Svoje proizvode nastavili su razvijati i dizajnirali su poseban nakit koji pomaže ženama voditi brigu o svojem zdravlju, tako što im prati san, aktivnost i razinu stresa putem disanja. Kako funkcionira, provjerili smo i sami.

U njihov startup uložile su mnoge osobe iz poslovnog i filmskog svijeta. Među njima je glumica Jessica Alba, vodeći programer Googleova Gmaila - Paul Buchheit i osnivač jednog od najpoznatijih specijaliziranih portala Michael Arrington.

"Znali smo da ćemo privući dobre investitore, samo je bilo pitanje koje investitore ćemo privući, tako da smo očekivali to, nije baš bilo da smo se iznenadili", kazali su.

Nisu se iznenadili ni kada su, na najvećem tehnološkom sajmu na svijetu, koji se održava u Las Vegasu, pomeli konkurenciju. Ugovorili su posao s jednim od najvećih američkih trgovačkih lanaca i dobili čak 65 000 prednarudžbi. Isporuka počinje na jesen.

Zato cijeli tim od 35 zaposlenih ima pune ruke posla. Tim je to u kojem ćete teško naći nekog starijeg od 30 godina. Svi oni žele samo jedno. Da naprave najbrže rastući startup u ovoj regiji. A potencijala za to zasigurno imaju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene