Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crash test

Stručnjaci simulirali prometnu nesreću: Rezultati su šokantni

Aktualno Galerija Analiza prometnih nesreća - 1 Analiza prometnih nesreća - 1 Foto: DNEVNIK.hr Analiza prometnih nesreća - 2 Analiza prometnih nesreća - 2 Foto: DNEVNIK.hr Analiza prometnih nesreća - 3 Analiza prometnih nesreća - 3 Foto: DNEVNIK.hr Analiza prometnih nesreća - 4 Analiza prometnih nesreća - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Analiza prometnih nesreća - 5 Galerija 1/6 >>
Policija i sudski vještaci održali su seminar gdje su analizirali prometne nesreće i odradili crash testove u kontroliranim uvjetima. Više pogledajte u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Vanje Margetića.

Sudski vještaci za cestovni promet i policija zajedno s osiguravajućim društvima održali su seminar u kojem su analizirali prometne nesreće s primjenom digitalne forenzike.

U svrhu učenja i proučavanja nastanka prometnih nesreća sudski vještaci i procjenitelji, odradili su crash testove u kontroliranim uvjetima. Iako je riječ o simulaciji prometnih nesreća, snimke u videoprilogu mogu biti poprilično uznemirujuće.

"Mali broj nas vozi tako sporo u gradu, čisto da dobijete osjećaj, a ipak su vrlo često u ovakvim slučajevima, naročito u naletu na pješaka ili biciklista ozlijede smrtonosne", pojasnio je Krunoslav Ormuž, stalni sudski vještak za promet.

  Pročitajte i ovo Davorka Traže zamjenski izlaz iz naselja Bruno na splitskom Žnjanu, građani bijesni zbog radova: "Šta da hitna tu mora doći, kako bi se mimoišli?"

Stalni sudski vještak za promet objasnio je da je ideja ovakvih testova edukacija vještaka odnosno da uživo mogu vidjeti oštećenja koja nastaju tijekom prometnih nesreća.

Pročitajte i ovo Vlada RH Nakon burne rasprave VIDEO Sabor izglasao povjerenje Vladi Andreja Plenkovića

"U četiri mjeseca ove godine evidentirali smo 65 poginulih osoba u odnosu na 59 poginulih u istom razdoblju prošle godine, to je povećanje", zaključuje Darko Grac iz Službe za sigurnost cestovnog prometa. Brojke kojih se svakako treba sjetiti kad god pomislite pritisnuti papučicu gasa.

Više pogledajte u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Vanje Margetića.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene