Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razorna poplava

Deset godina od katastrofe: "Džaba i nove kuće i sve obnovljeno, ako nemate ljudi"

Aktualno Galerija Dan kad je poplavljena Posavina - 4 Dan kad je poplavljena Posavina - 4 Foto: DNEVNIK.hr Dan kad je poplavljena Posavina - 3 Dan kad je poplavljena Posavina - 3 Foto: DNEVNIK.hr Dan kad je poplavljena Posavina - 2 Dan kad je poplavljena Posavina - 2 Foto: DNEVNIK.hr Dan kad je poplavljena Posavina - 1 Dan kad je poplavljena Posavina - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Anto Gutić, načelnik Gunje Galerija 1/5 >>
Razorna poplava 2014. godine pogodila je Gunju i ostala naselja na istoku Hrvatske. Deset godina poslije Cvelferija je obnovljena, no današnji problemi ipak su drugačiji.

Na današnji dan, prije točno deset godina puknuli su savski nasipi u Rajevu selu i Račinovcima što je izazvalo razornu poplavu koja je 2014. godine pogodila Gunju i ostala naselja na istoku Hrvatske. U nikad zabilježenoj katastrofi prvoga dana poplave smrtno su stradale dvije osobe. Nekoliko dana poslije od posljedica poplave i maloljetni dječak.

Stradale su tisuće obiteljskih kuća, poplavljene su škole, crkve, džamije i groblja. Smrtno su stradale tisuće grla stoke. Deset godina poslije Cvelferija je obnovljena, no današnji problemi ipak su drugačiji.

Pročitajte i ovo Novi program Vlade - 2 Plan za novi mandat Vlada puno obećaje, a oporba ju ne štedi: "Program izgleda kao da ga je pisala umjetna inteligencija na lošem briselskom engleskom"

Pročitajte i ovo Novi ministri u Vladi - 3 Trojica dolaze iz DP-a Tko su četiri nova ministra? Dvojica su bivši HDZ-ovci, jednog pamtimo po zbunjenosti oko vlasite diplome

"Gospodarstvo tada nije na pravi način obeštećeno tako da smo izgubili dvije velike proizvodnje namještaja, dvije tvornice koje su zatvorile vrata. Stotinjak ljudi je ostalo bez posla. Jer džaba i nove kuće i sve obnovljeno, ako vi nemate ljudi", objasnio je Anto Gutić, načelnik Gunje.

"Lijepo mi je ovdje imam velik prostor, mogu se igrat, mogu radit šta hoću, samo što nema puno djece", rekao je Jusuf Šabanović, prvo dijete rođeno u poplavama.

Više pogledajte u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Tina Kovačića.  

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene