Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Saslušanjem vještaka sudske medicine, toksikologa i balističara na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno je ponovljeno suđenje Branimiru Glavašu i ostalim optuženima za ratne zločine protiv osječkih Srba u tzv. slučajevima 'garaža' i 'selotejp'.


Liječnik vještak Davor Strinović ostao je pri svojem nalazu iz 2006., ustvrdivši da je osječki Srbin Čedomir Vučković umro nasilnom smrću, odnosno od trovanja sumpornom kiselinom koju je, po tvrdnjama odvjetništva, bio prisiljen popiti u garaži osječkog Sekretarijata za narodnu obranu na čelu kojega je 1991. bio prvooptuženi Glavaš. Vještak je ponovio da smrt zbog ispijanja sumporne kiseline može nastupiti nakon nekoliko sati, ali i dana. Nakon ispijanja kiseline iz akumulatora Vučkovića je s dva hitca iz puške u trbuh i podlakticu ranio krunski svjedok optužbe Krunoslav Fehir, no po nalazu vještaka te rane nisu bile smrtonosne.

Vezani članci Slika nije dostupna Na Vrhovnom sudu dovršena javna sjednica o slučajevima ‘garaža’ i ‘selotejp’ Slika nije dostupna Glavaš iz BiH poslao žalbu na presudu za 'selotejp' i 'garažu'

Površinske ozljede obraza i čela, koje su također utvrđene obdukcijom Vučkovića, mogle su, po nalazu vještaka, nastati udarcem tupog predmeta, primjerice kundakom, bejzbolskom palicom ili nogom.

Toksikolog Zdravko Kovačić, koji je u rujnu 1991. obavio obdukciju Vučkovića, također je ostao pri svojem nalazu da je u želudcu žrtve pronađena smrtonosna doza kiseline. Za razliku od prijašnjeg nalaza, u kojemu je ustvrdio da nije moguće utvrditi s koje daljine je pucano u Vučkovića, vještak balističar Rade Stojadinović je na današnjoj raspravi zaključio kako je pucano s oko sedam metara.

Inače, nakon Vučkovićeva ubojstva u nekim se medijima pisalo da je riječ o teroristu "četniku" koji je ubijen pri pokušaju atentata na Glavaša. Suđenje se nastavlja sutra svjedočenjem trojice svjedoka.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju