Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OČITOVAO SE O OPTUŽBAMA

Sudac Krušlin: "Popilo se, na povratku sam postao svjestan da mi je Mamićev sat na ruci pa sam ga odlučio vratiti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudac Darko Krušlin očitovao se o optužbama Zdravka Mamića.

Zdravka Mamića na 6,5 godina zatvora osudio je osječki sudac Darko Krušlin. U svojim ga je potonjim objavama na presicama i društvenim mrežama Mamić optužio da je pristran jer su se družili, a navodno mu je poklonio i sat.

Pročitajte i ovo Suđenje Mamićima - 1 Pitanje isplate novca Šok na suđenju Mamićima, Balaban promijenio iskaz: "Vjerojatno sam nešto pomiješao" Jasmin Agić Afera Dinamo 2 Veliki preokreti na suđenju braći Mamić: Agić otkrio da je na ruke dobio 500 tisuća dolara

O optužbama se Krušlin očitovao predsjedniku Županijskog suda u Osijeku Zvonku Vrbanu. Kako doznaje Telegram, u svom je očitovanju napisao da mu je sat odmah vratio.

Priznao je da je bio na utakmici na Dinamovu stadionu, kao što tvrdi Mamić, čak i u tzv. Plavom salonu, odnosno stadionskoj VIP loži. Među okupljenima je bio i Zoran Škorić iz Osijek Koteksa, kojeg spominje i sam Mamić.

"Popilo se", kazao je sudac i dodao: "Na povratku za Osijek postao sam svjestan da mi je Mamićev sat na ruci pa sam odlučio vratiti taj nedopušteni dar."

Ustvrdio je da ga je još tijekom vožnje predao Škoriću i zamolio ga da ga vrati Mamiću. Prema očitovanju, Škorić ga je vratio i u međuvremenu dao svoj iskaz USKOK-u. Susret se, prema Krušlinovu objašnjenju, dogodio prije kraja studenog 2016. godine, dok je još trajalo optužno vijeće i prije nego što je potvrđena prva optužnica protiv Mamića. Krušlin tada navodno nije bio potvrđen za predsjednika sudskog vijeća koje će voditi proces.

Mamić je USKOK-u u listopadu prošle godine rekao da je 24. srpnja 2017. na stadionu Dinama, nakon završetka utakmice između Hrvatske i Ukrajine, upoznao suca Krušlina i njegova kolegu Zvonka Vekića. Upoznao ih je, tvrdi, Ljubo Pribić, sada već bivši zamjenik upravitelja zatvora u Osijeku.

"Gospodin Pribić u ložu Maksimir ušao je s nekoliko ljudi i predstavio mi tu gospodu kao suce koji će mi suditi u Osijeku. To su bili suci Darko Krušlin, Zvonko Vekić te njihov prijatelj Zoran Škorić, direktor i vlasnik Osijek Koteksa. Dugo smo razgovarali o mom predmetu i budućem suđenju u Osijeku. U jednom trenutku skinuo sam sat s ruke, marke Audemars Piguet, i stavio ga na ruku Darka Krušlina. On je otišao s mojim poklonom na ruci u Osijek. Svemu ovome je prisustvovao osječki poduzetnik Drago Tadić, koji se cijelo vrijeme s nama družio i pio", rekao je Mamić.

Mamić je potvrdio da mu je sat vraćen 27. travnja 2017., kada je došao na suđenje u Osijek. Prema njegovim riječima, na Županijskom sudu mu je prišao Ljubo Pribić i vratio sat koji je poklonio Krušlinu. Sudac se, navodno bojao da bi ga Drago Tadić, koji je vidio primopredaju sata, mogao cinkati i ucjenjivati. Tu scenu vraćanja sata navodno je vidio i zamjenik ravnateljice USKOK-a Sven Mišković, koji je zastupao optužnicu protiv Mamića.

U Mamićevu iskazu postoje problemi s datumima, a sudac Krušlin u svom očitovanju tvrdi kako se s njim prvi put susreo dok još nije bilo određeno da će on voditi postupak zbog izvlačenja novca iz Dinama.

Krušlin negira i da se ikad s Mamićem družio u vikendici Željka Dolačkog, bivšeg policijskog šefa koji sada služi kaznu zbog krađe novca i zlata iz službenog sefa. Mamić tvrdi da su 27. prosinca 2017. tamo imali slavlje njegova odvjetnika Veljka Miljevića. Mamić tvrdi da je Krušlin došao s Pribićem, Dragom Tadićem i Zvonkom Vekićem te da mu je rekao da ga mora osuditi iako ne vjeruje da je kriv.

Sudac Krušlin potvrdio je da je doista bio u vikendici u Buševcu, ali se nije mogao sjetiti datuma. Navodi da je došao na poziv Veljka Miljevića te da je mislio da se radi o božićnom domjenku njegova odvjetničkog ureda.

"Nisam uopće znao da će tamo biti i Mamić. Nikakve sporne komunikacije nije bilo", tvrdi Krušlin.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene