Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obavljen očevid

Gorjela trava, raslinje i borovi: Subotnji požar u Žaboriću kod Šibenika izazvao puknuti vod dalekovoda

Vatrogasna vozila, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Vatrogasna vozila, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Opožarena površina je oko 23 hektara na kojoj su izgorjela suha trava, nisko raslinje, samonikli borovi, te nagorjelo nekoliko stabala zapuštenih neobrađenih maslina, za sada, nepoznatog vlasnika. Šteta još nije procijenjena.

Očevidom na mjestu požara od 23. veljače oko 4.45 sati na otvorenom prostoru, u mjestu Žaborić na predjelu Jasenova utvrđeno je da je na dalekovodu Donje Polje-Grebaštica došlo do pucanja električnog vodiča na stupu, uslijed čega je vodič pod naponom pao na zemlju i prilikom iskrenja zapalio suhu travu, odakle se požar proširio u pravcu mora uslijed jakog sjevernog vjetra.

Pročitajte i ovo Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a Požar u Osijeku - 2 Radi se na otkrivanju uzroka Završen je očevid požarišta kod Osijeka: "Izuzeti su potrebni dokazni materijali"

Opožarena površina je oko 23 hektara na kojoj je izgorjela suha trava, nisko raslinje, samonikli borovi, te je nagorjelo nekoliko stabala zapuštenih neobrađenih maslina, za sada, nepoznatog vlasnika.

Nastalu štetu nije moguće utvrditi bez stručne procjene, a o ovom požaru će biti izviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, izvijestili su iz PU šibensko-kninske.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene