Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi dan

Kujundžić do 14 sati prikupio više od 10.000 potpisa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stožer predsjedničkog kandidata Milana Kujundžića priopćio je da je u utorak, prvoga dana prikupljanja potpisa za kandidature na predsjedničkim izborima 28. prosinca, već do 14 sati uspio skupiti više od potrebnih 10.000 potpisa potpore.

"Samo u Zagrebu je u prva tri sata skupljeno više od 3000 potpisa, a u zagrebački stožer se do sada javilo 1500 nestranačkih volontera. Početni cilj prikupljanja dvostrukog broja minimalnog broja potpisa, bez posebnog inzistiranja na nekom impresivnom broju i s minimalnim ulaganjima, tako će sasvim sigurno biti višestruko nadmašen", navode u stožeru.

Pročitajte i ovo Prabowo Subianto (L) i Gibran Rakabuming Raka (D) "Najbolji Indonežani" Nakon neslužbenih rezultata Subianto proglasio pobjedu, rivali daleko iza njega Slika nije dostupna Predao 14 tisuća potpisa Nedjeljko Babić novi je kandidat za predsjednika RH – predao potpise DIP-u pa poručio: približit ću se narodu

Najavljuju kako će se Kujundžić, predsjednički kandidat Saveza za Hrvatsku. idućih dana i sam pojavljivati na raznim lokacijama gdje se prikupljaju potpisi te razgovarati s građanima i predstavnicima medija.

Na štandu je bio i u utorak u Zagrebu, gdje je poručio kako jedino on može pobijediti aktualnog hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića.

Kujundžić: Jedino ja mogu pobijediti Josipovića

S prvim minutama utorka počeli su teći rokovi za šeste predsjedničke izbore koji će se održati u nedjelju, 28. prosinca. Od utorka pa do ponoći, 6. prosinca, dakle u idućih 12 dana, mogu se prikupljati potpisi za predsjedničke kandidature. Kandidate za predsjednika države mogu predložiti jedna politička stranka, koalicija stranaka ili birači. Neovisno o predlagatelju, svakog kandidata potpisima mora podržati najmanje deset tisuća birača.

Potpisi se mogu prikupljati isključivio na obrascu koji je propisalo Državno izborno povjerenstvo (DIP), a svaki birač može potpisati samo jednog kandidata. Najkasnije u ponoć, 6. prosinca u Državno izborno povjerenstvo moraju prispjeti predsjedničke kandidature. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene