Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sutra od 18

Što vas sve očekuje u Noći muzeja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odbrojavaju se sati do ovogodišnje Noći muzeja. Službeno počinje u petak u 18 sati, a vrata muzeja bit će otvorena do jedan ujutro. Stotine besplatnih izložbi, koncerata i popratnih programa, oživjet će ulice hrvatskih gradova, otoka, ali i najnovijeg sudionika, zvjezdanog sela Mosor.

Tisuće ljudi subotu će dočekati vani. Ove godine u manifestaciju Noć muzeja uključeno je više od sedamdeset gradova i sela. 'Novitet je to fantastično zvjezdano selo na Mosoru. Čovjek je nazvao i rekao: Ljudi, ja želim s vama raditi, u noći muzeja, ima odlične programe, radionice koncerte, i mislimo da je to poseban doprinos', rekla je Vesna Jurić Bulatović, organizatorica Noći muzeja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NIZ MUZEJSKIH USTANOVA Počela Noć muzeja - pogledajte koje sve sjajne izložbe možete razgledati u hrvatskoj metropoli Slika nije dostupna 'Tesla u eteru' Noć muzeja obilježena je i u Drnišu

Riječka noć muzeja u znaku je karnevala. 'Imamo i zvončare iz sela kraj Matulja, bit će tu i maškare, a bit će i vina, i to posebnog vina', kaže Ervin Dubrovćić iz Rijeke. U Zagrebu će biti koncerti na otvorenom, preformeri i pregršt dodatnih programa.

Tiflološki muzej uz pomoć studenata Veleučilišta Velika Gorica za svoje posjetitelje priprema besplatnu kontrolu oštrine vida. Uz slova na ekranu, nudi se izložba instrumenata iz očne ordinacije KBC-a Zagreb. 'Izdvojili smo jedan od uređaja, radi se o elektromagnetu a služio je za vađenje magnetičnih stranih tijela iz oka. Uređaj smo restaurirali i doveden je opet u funkciji', rekla je Lucija Šoda, autorica izložbe.

Socijalizam i modernost, s prepoznatljivim izlošcima iz prošlosti publiku čekaju u Muzeju suvremene umjetnosti. Bit će i plesnjak u dobrom starom duhu socijalističkih navada i navika iz socijalističkih godina. U noći muzeja prošle je godine uživalo više od 300 tisuća ljudi. Najbolja je to preporuka za ovu godinu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene