Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ima i štete

VIDEO Stiglo najavljeno osvježenje, a s njim i nevrijeme: Stanovnike Lovreća iznenadila pijavica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najavljena promjena vremena i osvježenje je stiglo u utorak i Dalmaciji donijelo nevrijeme. Stanovnike Lovreća u unutrašnjosti Dalmacije u ranim popodnevnim satima iznenadila je i pijavica.

Kako su najavili meteorolozi sa sjeverozapada stigla je fronta koja je donijela kišu i pljuskove, ali i osjetno niže temperature u unutrašnjost. U odnosu na jučer temperature su niže i 10 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Dubai, 16.04.2024. - 1 neviđeni prizori FOTO/VIDEO Hrvat iz Dubaija za DNEVNIK.hr o kataklizmi: "Svi trgovački centri su potopljeni, nas su evakuirali..." Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj

Video pijavice u Studencima u Lovreću objavila je stranica HR Vrijeme.

 

 

Prvo je razvoj oblaka počeo u zaleđu Trogira, a potom se premjestio nad dio Zagore srednje Dalmacije i otok Brač.

U selu Čaljkušići kod Lovreća nešto iza 12 sati razvija se pijavica iz olujnog kumulonimbusa koji se razvio na tom području. Cijev pijavice od podnice oblaka do tla bila je dugačka preko kilometar, a pijavica je u selu nanijela štetu, javlja Dalmacija Danas. Kako su kazali čitatelji spomenutog portala oštećeno je nekoliko krovova i polomljeno nekoliko stabala. 

U drugom dijelu dana oborine će uglavnom prestati, iako povremeno može pasti još malo kiše. Prema večeri smanjenje naoblake. Stiže osjetno zahladnjenje, u najtoplijem dijelu dana temperatura neće biti mnogo viša od jutarnje, većinom između 22 i 24, prognozirala je Maja Bubalo.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene