Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kao da je srpanj

Kukali smo za ljetom, sada je definitivno stiglo! Temperature će se penjati i iznad 30 stupnjeva, čekaju nas vrući dani i tople noći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stiglo je pravo ljetno vrijeme. Na Jadranu i u kopnenim predjelima obilježja vremena više podsjećaju na srpanj, nego na prvi dio lipnja. Podsjećamo da se suncu treba izlagati oprezno jer je UV indeks posvuda vrlo visok, a to znači da izravno sunce treba izbjegavati između deset i 17 sati, na plažama koristite kreme sa zaštitnim faktorima i držite se hlada.

U nedjelju će prevladavati sunčano, uz obalu će puhati slaba do umjerena bura ili sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura na kopnu iznosit će od 15 do 19.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ĆUDLJIVO VRIJEME Što nas čeka nakon tuče i oluje? Meteorologinja otkriva kad ćemo dočekati smirivanje vremena Kiša u Zagrebu Obucite se slojevito Ništa od roštiljanja za produženi vikend: Nakon kratke pauze opet stižu pljuskovi, grmljavinsko nevrijeme i zahladnjenje

U nastavku dana bit će pretežno sunčano i vruće s temperaturom oko 30 stupnjeva, tek je ponegdje prolazno moguća umjerena naoblaka.

Slično će biti i na istoku ,sunčano, često i vedro te vruće. Temperatura će i ovdje tijekom dana biti oko 30 stupnjeva.

I na sjevernom Jadranu bit će sunčano, možda će negdje biti oblaka, ali onih visokih visoki koji previše ni ne ometaju sunce. U gorju povremeno može biti umjerene naoblake. Tamo će temperatura iznositi 26 stupnjeva, drugdje pa i u Lici oko 30.

U Dalmaciji će biti sunčano, puhat će slab, tek rijetko i umjeren maestral, a temperatura i još malo viša od one u subotu, osobito u Zagori.

Uz uglavnom vedro nebo, UV indeks će i danas posvuda biti vrlo visok. U novom tjednu će također biti sunčano, a uz to i još malo toplije pa će temperatura u najtoplijem dijelu dana posvuda biti oko 30 stupnjeva, a i noći će biti toplije.

I uz obalu idućih dana bez promjene, zapravo će jedino temperatura još malo porasti pa će se i u novom tjednu nastaviti niz toplih noći i vrućih dana. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene