Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Niske temperature

Kraj kolovoza, a temperature već tik do ništice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutro je u unutrašnjosti Hrvatske donijelo prve hladnoće, već sad posljednjeg dana kolovoza. U glavnom hrvatskom gradu izmjereno je šest, u Gospiću tek dva Celzijeva stupnja. U Lici su već prve cjepanice ubačene u peći, a priprema se i zimnica.

Jesen je već okupirala Liku. U kući Stilinovićevih, ranoranioci su se suočili čak i sa zimskim temperaturama. Kata Stilinović založila je peć na drva, jer su noge zeble, a rujan još nije ni počeo. Glavi kuće, Ivanu, jutarnje su temperature znak da će sa zimu trebati i više drva od predviđenog. 'Dosta je bilo suše ovo ljeto, to znači da će zima biti oštra', zaključio je.

Pročitajte i ovo Mesnica - 1 pripreme za uskrs Bez ove namirnice mnogima je blagdanski stol nezamisliv, u nekim dijelovima Hrvatske već je nastala nestašica Slika nije dostupna REVITALIZACIJA LIKE Plenković o delimitiranju porodiljnih naknada: ''Sve što ulažemo u ceste i poljoprivredu ima manje smisla ako nas ima manje''

Suša je gotovo uništila cijeli urod šljiva, no ličke rakije ipak će biti. Temperature od svega dva stupnja Celzijusa iznenađujuće su odjeknule Hrvatskom. Gospićanima je to znak da užurbano krenu s pripremanjem zimnice. U ličkim vrtovima već danas na redu je obrada jesenskih kultura.

Ljeto je već zaboravljeno. Nakošeni lički krovovi spremni su i za niže temperature. Dva izmjerena stupnja posljednjeg dana kolovoza ne predstavljaju Ličanima veliko iznenađenje. Zbog bure je sinoć bila zatvorena dionica autoceste Maslenica-Sveti Rok. Danas je otvorena, ali vozači su upozoreni na sporiju vožnju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene