Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jutros je na Trgovačkom sudu u Bjelovaru proglašen stečaj preostalih osam Pevecevih centara.


Iako je Zdravko Pevec sutkinji tvrdio kako ima strateškog partnera pomoću kojeg će ponovno pokrenuti posao, stečajna sutkinja Branka Pleskalt nije mu vjerovala te je proglasila stečaj preostalih osam od ukupnih četrnaest centara tvrtke Pevec .d.o.o.  Privremeni stečajni upravitelj Darko Šket potvrdio je kako je ukupniPevecov 1,2 milijarde kuna te da je njihov račun blokiran od sredine listopada na iznos od 225 milijuna kuna.

Vezani članci Slika nije dostupna Stečaj Peveca ‘težak’ 1,9 milijardi kuna završen u kratkom roku Slika nije dostupna Podigli se iz pepela: Pevec završava godinu u plusu!

Na današnjem ročištu Trgovačkog suda u Bjelovaru pojavio se i Zdravko Pevec kojeg su radnici dočekali uz zvižduke i uzvike 'lopove'. Stečajem Peveca čak će 700 radnika ostati bez posla. Vlasnici Višnja i Zdravko Pevec odugovlačili su današnju odluku Trgovačjkog suda ne pojavljujući se na ročištima. Sve to vrijeme Centri su bili bez kupaca, a radnici bez plaća.

>> Trgovački sud pokrenuo stečaj Peveca

Predsjednica Trgovačkog suda krajem prosinca objavila je rješenje o pokretanju stečaja u tvrtki Pevec d.o.o. za usluge, proizvodnje i trgovine Bjelovar. U roku 30 dana vjerovnici su morali prijaviti sva svoja potraživanja Trgovačkom sudu, a u rješenju je pobrojano i svih 60 predlagatelja stečaja.