Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Točno u podne

Trgovački sud pokrenuo stečaj Peveca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Trgovačkog suda danas je objavila rješenje o pokretanju stečaja u tvrtki Pevec d.o.o. za usluge, proizvodnje i trgovine Bjelovar.

Dužnost stečajnog upravitelja povjerena je Darku Šketu koji je za 9. ožujka 2010. sazvao prvo ispitno i izvještajno ročište do kojeg će biti jasnija i slika o visini potraživanja i broju vjerovnika. U roku 30 dana vjerovnici moraju prijaviti sva svoja potraživanja Trgovačkom sudu, a u rješenju je pobrojano i svih 60 predlagatelja stečaja. 

Pročitajte i ovo Milan Bandić Otvorio Trgovački sud Milan Bandić u stečaju, dug dodatno narastao Trgovački sud u Zagrebu Hrvatska priča Dobar posao u IMES-u: Kako je tijekom stečaja nestalo 19 vozila s ključevima i prometnim dozvolama

>> Pevec dobio privremenog stečajnog upravitelja

Tako je Zdravko Pevec današnjom odlukom izgubio i posljednju šansu kupovanja vremena ne bi li izbjegao stečaj. Pevec je na ročištu prije četiri dana odgodio konačnu odluku Suda, samo zato što je predočio kopiju poslovnog ugovora s poslovnim partnerom iz Austrije u kojemu se navodi da ulazi u partnerstvo s 300 milijuna eura.  No, prekoračio je zakonski rok da u tri dana sutkinji Pleskalt predoči sva potrebna jamstva o svođenju minusa u Pevecu na nulu. Zbog tog je odluka o stečaju bila sasvim logična.

Iako agoniji još nema kraja, dio Pevecovih radnika sada makar zna što ih čeka. Stečaj je otvoren,a u idućih mjesec dana napravit će se inventura tvrtke. Prva vijest radnicima ostavlja gorak okus. 'Zatvorena vrata, lokoti. Tu se nekad kuhalo vino, prodavali su se borovi, sada mir i tišina' prisjeća se radnik Saša Davinić.

Zdravko Pevec nakon najava o strateškom ulagaču sudu nije dostavio vjerodostojnu izjavu o pristupanju dugu pa neki još vjeruju da će se, unatoč stečaju, vrata trgovina otvoriti. Zlatko Tušak, sindiakalni povjerenik SSSH - a, rekao je kako je normalno da se oni zbog radnika i vjerovnika još uvijek nadaju da postoji šansa daljnjeg nastavka rada. No, zbog svih dugovanja teško je da će se takvo što dogoditi. Za to vrijeme preostalih osam centara još uvijek čeka vijesti o njihovoj sudbini. 'Četvrti mjesec je skoro pri kraju a novaca nema, ljudi su očajni tako da bilo bi dobro sa svih strana pokušati nešto napraviti i krenuti u nekom određenom smjeru', rekao je radnik Ivan Kordić.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene