Pismo i uplatnica koji su stigli Đakovčanima u sandučić - 1
Pismo i uplatnica koji su stigli Đakovčanima u sandučić - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Đakovčani su se neugodno iznenadili kada su u svojim poštanskim sandučićima pronašli uplatnicu kako bi pomogli gradu podmiriti rupu u proračunu nastalu zbog – računalne prijevare.


Neobične uplatnice dobili su stanovnici Đakova u svoje poštanske sandučiće. Na crvenim uplatnicama s iznosom za plaćanje u iznosu od 253,32 kune naznačen je opis plaćanja ''Naknada za trošak gosp. Johna Smitha''.

Vezani članci Ubojstvo u Đakovu (Foto: Dnevnik.hr) Đakovo dobiva novi Centar za socijalnu skrb, vrijedit će 15 milijuna kuna Policijska sirena, ilustracija Novi incident u centru za socijalnu skrb: Korisnica došla po pomoć pa vikala na zaposlene, stigle hitna i policija

Uz uplatnicu je stiglo i pismo.

''Dragi moji sugrađani, rezultat prvog izbornog kruga posvjedočio je o ogromnom povjerenju koje građani Đakova imaju u mene kao gradonačelnika, moj tim i u politiku koju sam vodio. Hvala vam!

Želim nastaviti isti putem. Ali, zato mi je, uz vaš glas u drugom krugu, potrebna i mala pomoć. Pozivam vas da uplatite iznos naznačen na ovoj uplatnici kako bismo zajedno sanirali štetu nastalu internetskom prijevarom (sjećate se slučaja Johna Smitha, koji je iz gradske blagajne otuđio više od 50.000 eura i kome ni do danas nismo ušli u trag), a sve kako bi u novom mandatu mogli krenuti bez tog tereta.

Uvjeren sam da ćete uplatiti naznačeni iznos i pomoći u prevladavanju tog problema, a ja ću vam se, kao vaš gradonačelnik, primjereno odužiti i nastaviti tamo gdje sam stao u prvom mandatu. Unaprijed zahvalan za vaš glas 30. lipnja i uplatu za pokriće troška internetske prijevare, vaš JEDINI izbor,

Marin i Antun'', stoji u pismu.

Pismo i uplatnica koji su stigli Đakovčanima u sandučić - 1 Pismo i uplatnica koji su stigli Đakovčanima u sandučić - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Aktualni gradonačelnik Đakova Marin Mandarić na konferenciji za medije je rekao da on s ovom porukom nema nikakve veze.

"I mene je dočekala glupost. Vrlo drske osobe pokušale su iznuditi od vas 253 kune. Grad Đakovo obavijestio je nadležnu policijsku upravu da nađe organizatora prevare. Ovo nije račun Grada Đakova niti moj račun. Možemo samo pretpostaviti tko stoji iza ove podvale i prevare. Građanima poručujem da ni slučajno ne uplaćuju. Jasno je tko stoji iza ovoga, gospođa Adrić i njezina klika. Ništa im nije sveto! Jako sam se zabrinuo, neki su ljudi išli na hitnu kad su dobili ovo! Bude li se ikome išta dogodilo, platit će. Nije joj sveto ni vaše zdravlje", poručio je Mandarić.

''John Smith'' probleme je Đakovu napravio kada je pročelnik za financije Grada Đakova Slavko Troha prije dvije godine uplatio prevarantu 50 tisuća eura iz gradskog proračuna Jade Lauren Yates.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju