Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kampanja u finišu!

Plenković: "Milanović je huškač i prevarant. Obvezni vojni rok? Neće ga biti, ministar je krivo shvaćen"

Predsjednik HDZ-a premijer Andrej Plenković posjetio je Splitsko-dalmatinsku i Šibensko-kninsku županiju, gdje je dao podršku kandidatima HDZ-a za župane i gradonačelnike uoči drugog kruga lokalnih izbora. Kazao je kako su izjave ministra obrane Marija Banožića o vojnom roku krivo shvaćene te poručio da neće biti uvođenja obveznog vojnog roka.

U Splitu je Plenković dao podršku HDZ-ovu kandidatu za župana Blaženku Bobanu i kandidatu za splitskog gradonačelnika Vici Mihanoviću te drugim kandidatima

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nevjerojatne optužbe Plenković komercijalne televizije krivi za za izborni neuspjeh: "Namjerno ste krivo izgovarali ime Davora Filipovića. Tu bozu možete prodavati samo nekome naivcu" Slika nije dostupna Val promjena Odlazak divova: Nakon godina na vlasti više nisu na čelu županija i gradova. Hoće li gubitnici izbora otići iz politike?

Na pitanje zašto je baš Dalmaciju odabrao za finiš kampanje rekao je kako je došao zato što je Split bitan kao i programi HDZ-ova kandidata.

"Osjećamo se pobjednicima u Dalmaciji", rekao je i demantirao navode da su u Dubrovnik potporu HDZ-ovom kandidatima išli dati vladinim avionom. 

Komentirao je i nove mjere te rekao da postoji jasna logika zašto ne vrijede iste mjere za restorane i kafiće.

"Nije isto ako ste unutra za stolom pod mjerama ili u manjem prostoru na nogama s velikim brojem ljudi", rekao je. 

Upitan misli li da Domovinski pokret vodi prljavu kampanju u Zagrebu rekao je kako je huškačka kampanja neprihvatljiva.

"Koja je razlika Škorine i Milanovićeve retorike. Koja je razlika ako nekome vrijeđate obitelj, kao što je Milanović vrijeđao moju 2016. Taj huškač i prevarant je odgovoran za prijavu MVEP-u od službe vlade od strane bugarskog veleposlanstva za napade na troje bugarskih državljana u Hrvatskoj. Zašto? Zato što je on nešto govorio na Brdu kod Kranja", kazao je Plenković.

Rekao je i kako je ministar obrane Mario Banožić krivo shvaćen te poručio kako neće biti uvođenja obveznog vojnog roka. 

U poslijepodnevnim satima Plenković će u  Šibeniku dati potporu kandidatima za šibensko-kninskog župana Goranu Pauku i za šibenskog gradonačelnika Željku Buriću.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene