Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

ZA VRIJEME RAKETIRANJA

Dramatično svjedočanstvo stanovnice Kijeva za Dnevnik Nove TV: "Svi se prebacujemo na hitne prekide u opskrbi"

Kaos u Ukrajini nakon najmasovnijeg ruskog raketnog napada još od početka rata. Rusija je ispalila stotinjak projektila na gradove diljem zemlje.

Ukrajinska protuzračna obrana oborila je većinu ispaljenih projektila, ali preostali su stvorili veliku štetu.

Na meti su posebno bili kritični infrastrukturni objekti pa je došlo do velikih problema u opskrbi strujom i internetom. Bez struje su ostali veći dijelovi Kijeva, Harkiva i Lavova. U Kijevu je u stambenoj zgradi na koju je pao projektil poginula najmanje jedna osoba.

Pročitajte i ovo Zgrada pogođena u napadu na Kijev RAT U EUROPI Uzbune i žestoki napadi u cijeloj Ukrajini, rakete padaju na Kijev: "Pogođene su stambene zgrade"

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Xi Jingping NA MARGINAMA G20 Kina ipak okrenula leđa Putinu? Macron se susreo s kineskim predsjednikom, ali kao da nisu bili na istom sastanku

Reporterka Dnevnika Nove TV Pavlina Vasylenko doznala je kakvo je stanje sada u Kijevu.

"Bilo je to očekivano i neočekivano. Uostalom, imali smo informaciju da će u vezi s ovim summitom G20 Rusija poduzeti svoje korake. Svi smo moralno spremni da može biti granatiranja, ali da bude toliko jako, nismo to očekivali", kazala je Olha Mihajluk, stanovnica Kijeva.

"No, sada u mom kvartu nema struje, ima vode i internet još uvijek radi. Ali brzina pada. Moram i mrežu i internet negdje, kako mi kažemo, "hvatati" po stanu. Što se cijelog Kijeva tiče , ono što sam vidjela u vijestima, pola grada je ostalo bez struje, ne znam kako je stanje sa opskrbom vodom. Ali ono što je javio zamjenik šefa Ureda predsjednika Ukrajine Kirilo Timošenko, više neće biti prekida prema rasporedima štednje struje, nego se svi prebacujemo na hitne prekide u opskrbi. Ovo su već kritični prekidi opskrbe struje. To moramo shvatiti ozbiljno, jer su posljedice današnje zastarjelosti vrlo razorne", kazala je Mihajluk za Dnevnik Nove TV.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene