Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevrijeme u Istri

Šef porečkih vatrogasaca: "U pola sata imali smo više od 50 poziva. Spremni smo za ono što donosi noć"

Aktualno Galerija Pijavice u Istri Pijavice u Istri Foto: DNEVNIK.hr Pijavice u Istri Pijavice u Istri Foto: DNEVNIK.hr Denis Matošević i Lina Dollar Denis Matošević i Lina Dollar Foto: DNEVNIK.hr Denis Matošević, zapovjednik JVP-a Poreč Denis Matošević, zapovjednik JVP-a Poreč Foto: DNEVNIK.hr +0 Lina Dollar, reporterka Nove TV Galerija 1/5 >>
Veliko nevrijeme zahvatilo je Istru gdje se situacija privremeno smirila, a o stanju na terenu za Dnevnik Nove TV izvijestila je reporterka Lina Dollar.

Prošao je prvi val nevremena u Istri. Ova se promjena vremena najviše osjetila na zapadnoj obali Istre u Umagu, Poreču i Rovinju. Najviše posla imali su vatrogasci iz Poreča. Više o svemu reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar razgovarala je sa zapovjednikom JVP-a Poreč Denisom Matoševićem.

"Ovdje smo u jednoj intervenciji uklanjanja stabla s prometnice i s privatne površine, to je jedna od intervencija koje smo imali danas popodne. Dosad smo imali 20 intervencija, od toga 17 ispumpavanja vode, dvije intervencije uklanjanja stabla i jedna intervencija izvlačenja automobila iz vode", rekao je Matošević.

Pročitajte i ovo Morski pas losos na obali rijeke Salmon Slučaj iz Idaha Mještani u šoku: Naišli na morskog psa na obali rijeke, a nigdje nema izlaza na more

Dodao je kako je sve krenulo "oko podne i pol kada je krenula ona najveća kiša i tu smo mi imali najviše posla, u pola sata više od 50 poziva i zasad smo riješili tih 20 intervencija. Na terenu imamo još šest ekipa, ukupno je angažirano 17 vatrogasaca."

"Mi smo u pripravnosti cijelu ljetnu sezonu, za ovaj period kada smo saznali za ovo nevrijeme koje se sprema, bili smo u dodatnoj pripravnosti gdje smo angažirali sve postrojbe s našeg područja, danas su angažirane postrojbe DVD-a Tar i DVD-a Kaštelir i javna vatrogasna postrojba Poreč koja je sudjelovala s redovnom smjenom i sa smjenom koja je bila u pripravnosti", nadovezao se.

Pročitajte i ovo Iva Balog otišla je na kupanje Iva (27) nestala je sa zabave, tijelo je pronađeno 60 km dalje: "Tamo je bilo stotinu ljudi, kako nitko nije ništa čuo ni vidio"

"Dojave nam stižu već od podne i pol, sada je 17 sati, konstantno dobivamo pozive i ovim putem bi još jednom apelirao na građane da ne zovu ako baš nije potreba jer građani nas zovu za svakakve stvari, a mi rješavamo stvari po prioritetima, znači spašavanje ljudi, spašavanje imovine i onda rješavamo stvari dalje."

Pročitajte i ovo Eksplozija u Dugom Selu, ilustracija - 2 EKSPLOZIJA U PRIZEMLJU KUĆE Policija se oglasila o detaljima užasa u Dugom Selu: Namjerno aktivirao bombu, htio je ubiti čak troje ljudi

"Na svu sreću ozlijeđenih nije bilo, to je najvažnije i štete vjerojatno ima, ali je šteta minimalna. Mi smo spremni za ono što noć donosi, naša redovna smjena je u dežurstvu uz to imamo i na pripravnosti još jednu smjenu i šest DVD-a na našem području koja su u stalnoj pripravnosti", objasnio je.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene