Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borovec za Tanjug

'Srpski turisti su sigurni u Hrvatskoj'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Načelnik ureda ravnatelja hrvatske policije Krunoslav Borovec rekao je za srpsku novinsku agenciju Tanjug da se srpski turisti koji ljetuju u Hrvatskoj, kao i oni koji tek planiraju da se upute u hrvatska ljetovališta u susjednoj državi mogu smatrati sigurnima.

Borovec u izjavui Tanjugu tvrdi da napad na automobil i kuću srpskog državljanina, jučer u Šibeniku, i nedavni sličan napada na automobil beogradskog odbjetnika u Dubrovniku, predstavljaju samo izolirane inidente i poziva srpske turiste da se u slučaju potrebe obrate hrvatskoj policiji.

Pročitajte i ovo Dodik i Vučić u Prijedoru Poruke iz Prijedora Vučiću Oluja najveće etničko čišćenje od 1945., Dodiku udruženi zločinački pothvat Andrej Plenković primio Anu Brnabić u Banskim dvorima - 5 Četvrta po redu Srbi se okupili na Velikoj skupštini u Zagrebu: Plenković i Brnabić se sastali u Banskim dvorima

'Radi se o izoliranim incidentima, a ne o ozbiljnijem ugrožavanju svih onih turista koji dolaze iz Srbije, Treba imati na umu da u Hrvatskoj, ako uzmemo podatke iz prošle godine, ljetujer u ljetnim mjesecima preko devet milijuna stranih turista. Ove godine je možda nešto veći broj dolazaka iz Srbije i broj incidenata koji se bilježi na njihovu štetu je stvarno mali u odnosu na broj stranaca koji borave u Hrvatskoj', rekao je Borovec.

'Pojedinačni incidenti su uvijek mogući'

Načelnik Borovec kaže da su pojedinačni incidenti uvijek mogući te da u takvim slučajevima pozivaju sve da da se punim povjerenjem obrate hrvatskoj policiji koja će poduzeti sve zakonom propisane aktivnosti.

Grupa mladića u mjestu Zaton, kod Šibenika, jučer je, uz povike 'Srbe na vrbe' i 'Ubij Srbina', napala kuću poznatog beogradskog zlatara Dragana Milutinovića i oštetila mu vozilo, a sredinom srpnja trojica mladića oštetila su automobil beogradskog odvjetnika Branislava Popovca ispred hotela 'Plat' u Župi Dubrovačkoj.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene