Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Načelnik ureda ravnatelja hrvatske policije Krunoslav Borovec rekao je za srpsku novinsku agenciju Tanjug da se srpski turisti koji ljetuju u Hrvatskoj, kao i oni koji tek planiraju da se upute u hrvatska ljetovališta u susjednoj državi mogu smatrati sigurnima.


Borovec u izjavui Tanjugu tvrdi da napad na automobil i kuću srpskog državljanina, jučer u Šibeniku, i nedavni sličan napada na automobil beogradskog odbjetnika u Dubrovniku, predstavljaju samo izolirane inidente i poziva srpske turiste da se u slučaju potrebe obrate hrvatskoj policiji.

Vezani članci Boris Miletić Nove reakcije na jezivi transparent: "Sramota koju gledamo je logičan slijed kukavičke i opasne politike toleriranja nasilja i dodvoravanja radikalima" Rodilje morale izaći iz Petrove nakon potresa Srpski novinar očitao lekciju onima koji se naslađuju s nesrećom Zagrepčana: "Ne mrzite druge. Za svu našu djecu"

'Radi se o izoliranim incidentima, a ne o ozbiljnijem ugrožavanju svih onih turista koji dolaze iz Srbije, Treba imati na umu da u Hrvatskoj, ako uzmemo podatke iz prošle godine, ljetujer u ljetnim mjesecima preko devet milijuna stranih turista. Ove godine je možda nešto veći broj dolazaka iz Srbije i broj incidenata koji se bilježi na njihovu štetu je stvarno mali u odnosu na broj stranaca koji borave u Hrvatskoj', rekao je Borovec.

'Pojedinačni incidenti su uvijek mogući'

Načelnik Borovec kaže da su pojedinačni incidenti uvijek mogući te da u takvim slučajevima pozivaju sve da da se punim povjerenjem obrate hrvatskoj policiji koja će poduzeti sve zakonom propisane aktivnosti.

Grupa mladića u mjestu Zaton, kod Šibenika, jučer je, uz povike 'Srbe na vrbe' i 'Ubij Srbina', napala kuću poznatog beogradskog zlatara Dragana Milutinovića i oštetila mu vozilo, a sredinom srpnja trojica mladića oštetila su automobil beogradskog odvjetnika Branislava Popovca ispred hotela 'Plat' u Župi Dubrovačkoj.