Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na obroncima Medvednice

VIDEO: Spustili smo se niz jedini srednjovjekovni rudnik u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U srednjem vijeku lotto nije postojao, za dobru zaradu moralo se prilično namučiti, u zagrebačkom slučaju - dobrano kopati!

Da, tko nije znao, u Zagrebu je u dubinama Medvednice postojao srednjovjekovni rudnik srebra koji je sada,s ljepšim vremenom, ponovno otvorio svoja vrata za posjetitelje! U dubine zemlje spustila se kamera Dnevnika Nove TV.

Pročitajte i ovo Karta Medvednica NAJEZDA STRŠLJENA Važno upozorenje: Ako idete na Medvednicu, izbjegavajte neke lokacije da ne biste gorko zažalili Medvednica Prijatelji zvali pomoć Užas na Medvednici: Muškarac planinario, pozlilo mu pa preminuo

Spas od gradskog smoga mnogi Zagrepčani pronašli su na Medvednici. Umjesto planinarenja i biciklizma, ova grupa izabrala je posve drukčije iskustvo, odlazak u Rudnik. 20-minutna tura dočarava prizore srednjovjekovnog rudarstva.

Obitelj Zrinski iz ovog je rudnika dobivala srebro. 1527. poklonili su ga Zagrepčanima. 'To je i dalje jedini srednjovjekovni rudnik u Hrvatskoj koji možete posjetiti kao turist', ističe Denis Kovačić, vodič kroz rudnik.

A na površini zemlje drugačiji prizor. Vlasnici limenih ljepotana otvorili su sezonu kabrioleta. 'Svatko ima neko svoje veselje u životu, naše su valjda automobili. Kad auto nije uredu, kad je pokvaren ja se osjećam loše', ističe vozač Bojan Zebić. Ljubitelji kabrioleta početak svoje sezone obilježili su putem od Zagreba preko Slovenije do Istre i natrag. Naravno, s vjetrom u kosi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene