Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Projekt Slavonija

Plenković se hvali boljim životom, ali što kažu Slavonci? ''Procijenite sami kad muž i ja živimo s 450 eura''

Aktualno Galerija Slavonija - 1 Slavonija - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Slavonija - 2 Slavonija - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Slavonija - 3 Slavonija - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Slavonija - 4 Slavonija - 4 Foto: Dnevnik Nove TV +1 Slavonija - 5 Galerija 1/6 >>
Sedam godina nakon pokretanja projekta Slavonija, Vlada se hvali postignutim rezultatima i boljim životom na istoku Hrvatske. Reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić pitala je Slavonce žive li doista bolje.

Kontroverzni projekt Slavonija često je kritiziran jer se novac odobravao i za investicije na Jadranu, samo zato što su nositelji projekta bili iz Slavonije.

Naselje Ovčara nedaleko od Đakova ima više kuća nego stanovnika. Iselili su trbuhom za kruhom. Oni koji su ostali, služe se bunarima.

U revitalizaciju istoka Vlada je u sedam godina uložila dvije milijarde i 900 milijuna eura. Otvoreni su novi pogoni, ulaže se u poljoprivredu, turizam koji na istoku ruši novi rekorde. Osjećaju li Slavonci da žive bolje?

Pročitajte i ovo Ivica Mandić, vojni analitičar Za Dnevnik Nove TV Vojni analitičar o napadima na Jemen: "Ako SAD ne uvede red na Crvenom moru, slijede nam desetljeća recesije"

''Sve ovisi kako za koga. Oni koji imaju relativno dobra primanja žive dobro, a oni koji jedva spajaju kraj s krajem vjerojatno njima nije dobro'', kaže Iva, a Blaženka dodaje: ''Procijenite sami kad muž i ja živimo s 450 eura. Radio je 39 godina i osam mjeseci i bio u ratu.''

Prosječna plaća najviše je rasla u Virovitičko-podravskoj županiji, ali i s dosegnutih 1006 eura još je uvijek na začelju Hrvatske.

U drugim slavonskim županijama plaće su 30-tak eura veće; najveće su u Osječko-baranjskoj županiji, 1074 eura, što je još uvijek daleko ispod državnog prosjeka.

Pročitajte i ovo Državno odvjetništvo Republike Hrvatske - 2 Struka ima svoj stav Farsa pod velom procedure: Tko će biti novi šef DORH-a? '' Kao da kandidati žele sakriti svoje prave namjere''

Premijer Andrej Plenković smatra da je napredak očit: ''Da li je moglo biti nešto bolje, više, brže, kao i sve u životu sigurno da je moglo, ali da smo napravili ogroman napor koji je vidljiv, opipljiv i koji je komentar ljudi koji ovdje žive.''

Kritičari kažu da je projekt Slavonija samo kozmetički okvir za projekte koji bi se i tako radili.

Više detalja pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Marine Bešić Đukarić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene