Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proslijeđeno ministarstvu

Zbog vrućina traže odgodu nastave u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitsko-dalmatinska županija zatražila je od Ministarstva obrazovanja i sporta odgodu početka nastave u novoj školskoj godini zbog velikih vrućina.

Aktiv ravnatelja osnovnih škola grada Splita zatražio je od Županije odgodu početka nastave u novoj školskoj godini. Aktiv ravnatelja je zajedno s pročelnikom za prosvjetu, kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije Zdravkom Omrčenom donio zaključak da se od Ministarstva obrazovanja i sporta zatraži odgoda do 10. rujna, a kao primarni razlog navedene su još uvijek velike vrućine.

Pročitajte i ovo Radovan Fuchs Upisi u tijeku Ministar pohvalio potez osam zagrebačkih gimnazija: "One su se dogovorile, mislim da je to jako dobro" Ivan Kaštelan i Gorana Rosandić - 2 Incident u školi Nakon što je otac učenika upao u školu i napao čistačicu, policija osim njega istražuje i – čistačicu: "Meni je to prestrašno"

'Vani temperature dosežu i 40 stupnjeva, možete samo zamisliti kako je u učionicama', rekao nam je pročelnik za prosvjetu Splitsko-dalmatinske županije Zdravko Omrčen.

>> Oko 700 učenika poslali kući jer su zaboravili naručiti lož-ulje

Zahtjev za odgodom za sve osnovne i srednje škole ove županije je upućen Ministarstvu, te se početkom sljedećeg tjedna očekuje odgovor. Pročelnik za prosvjetu nije siguran hoće li od Ministarstva dobiti odobrenje. 'Moguće je da dobijemo negativan odgovor uz objašnjenje da smo prekasno zatražili odgodu', kazao nam je Omrčen.

U uredu za državnu upravu tvrde kako bi sada, prema postojećim pravilima, odgodu trebala tražiti svaka škola pojedinačno. Kakav će se prijedlog uputiti Ministarstvu, dogovorit će se u petak.

Naime, propisima je određeno kako se takvi zahtjevi Ministarstvu moraju uputiti do 14. lipnja. 'Taj propisnik je manjkav i nekvalitetan. Kako mi možemo u lipnju znati kakvo će vrijeme biti u rujnu?', rekao je Omrčen i dodao kako bi trebalo razmišljati da se početak školske godine trajno pomakne za županije na obali.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene