Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema grijanja

Oko 700 učenika poslali kući jer su zaboravili naručiti lož-ulje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 700 gospićkih srednjoškolaca poslano je kući, jer su škole ostale bez grijanja. A ostale su bez grijanja jer su ostale bez lož ulja, budući da ono nije naručeno.

Škola bi ulje trebala dobiti ujutro, pa bi nastave sutra trebalo biti. Ali, danas zbog hladnoće u školi nije bilo nastave, pa ni 700 učenika. 'Nemamo grijanja već dva dana', kazala je spremačica. O žurbi napuštanja zgrade gimnazije i strukovne škole svjedoče porušeni stolci i stolovi.

Pročitajte i ovo Darko Milinović izišlo 54,51 posto birača Objavljeni rezultati izbora u Gospiću: U drugi krug za gradonačelnika idu Milinović i HDZ-ov kandidat Izbori za gradonačelnika Gospića - 5 Lokalni izbori Iznenađenje u Gospiću: Pogledajte tko ide u drugi krug za gradonačelnika

Grijanja nema jer nema loživog ulja, a loživog ulja nema jer ga u školi jednostavno nisu naručili. Trebala je to učiniti zamjenica ravnatelja, ali nije znala da treba. 'Nisam bila obaviještena. Trebali su me obavijestiti oni koji prate što se događa s uljem, a isto tako očekujem nekakvu kolegijalnost da me se obavijesti', rekla je Vedrana Tomašević, zamjenica ravnatelja strukovne škole Gospić.

>> Stigla prava zima! Kako uštedjeti na grijanju?

'Netko ne radi svoj posao, očito. Jučer su ih ranije pustili, jutros je kćer uzela deku da će se zamotati u školi, ali pustili su ih jer im je hladno', ispričala je  Jadranka, majka jedne učenice. U školama je hladno jer zamjenica koja mijenja ravnatelja na bolovanju, nije znala da treba naručiti lož ulje. Međutim situacija je složena te nije moguće uvijek izmjeriti razinu lož ulja, s obzirom da nema mjernih instrumenata.

Eto, na kraju onaj tko je nije obavijestio, ni sam nije bio obaviješten.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene