Kondom (Ilustracija: Gullier/Thinkstock)
Kondom (Ilustracija: Gullier/Thinkstock)

U bizarnoj parnici na splitskom Prekršajnom sudu policija je tražila da se prostituki oduzmu četiri neiskorištena kondoma, međutim sud je taj prijedlog odbio.


Splitska policija tražila je da sud službeno zaplijeni kondome koji su oduzeti 29-godišnjoj Zagrepčanki koja je uhićena dok se prostituirala.

Vezani članci Ajka Crvelin, majka i supruga poginulih vatrogasaca Obitelji poginulih vatrogasaca razočarane oslobađajućom presudom Draženu Slavici: "Ma bijes, tuga, žalost. Da imam, pucala bi sa svih strana" Dražen Slavica Vrhovni sud oslobodio Dražena Slavicu odgovornosti za kornatsku tragediju

Prekršajni sudac Velikim Kovačević presudom je pak odredio da se ženi kondomi nakon pravomoćnosti vrate.

"Ovlašteni tužitelj predložio je da se od okrivljenice oduzmu četiri kondoma. Međutim, u konkretnom slučaju ne radi se o predmetima koji bi bili namijenjeni ili uporabljeni za počinjenje prekršaja ili su nastali počinjenjem prekršaja, a niti je oduzimanje tih predmeta potrebno radi zaštite opće sigurnosti, javnog poretka, zaštite zdravlja ljudi ili iz moralnih razloga. Naime, navedeni predmeti koriste se u svakodnevnom životu kao zaštita pri seksualnim odnosima i stoga sud drži da oduzimanje navedenih predmeta nije potrebno a niti na zakonu zasnovano", obrazložio je sudac odluku.

29-godišnjakinja Zagrepčanka, koja je i ranije dva puta prekršajno kažnjenja zbog prostituiranja, je osuđena na kaznu od 180 njemačkih maraka u protuvrijednosti u kunama zbog odavanja prostituciji u jednom stanu u Splitu.

Uhićena je 27. lipnja prošle godine i taj dan policiji je rekla da je nezaposlena samohrana majka te da se prostitucijom bavi zbog obiteljskih prilika. Objasnila je da to radi povremeno, isključivo u Splitu, te da će se prestati prostituirati kad se stalno zaposli, piše Slobodna Dalmacija.