Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija tvrdi:

KUKASTI KRIŽ NA POLJUDU 'Ne istražujemo policajce'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz policije demantiraju medijske navode da zbog kukastog križa sumnjiče policijske djelatnike.

Splitsko-dalmatinska policija odbacila je kao netočne navode iz nekih medija da zbog postavljanja kukastog križa na splitskom Poljudu kriminalistički istražuje ljude iz svojih redova, navodeći da s tim slučajem ne povezuje ni jednog policajca.

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Maltretiranje djevojke u Splitu Kriminalistička obrada u tijeku Dvije nasilnice iz Splita noć provele u policijskoj postaji: Prijeti im visoka kazna

"U dosadašnjem kriminalističkom istraživanju nije obavljen obavijesni razgovor niti s jednim policijskim službenikom, niti se za to ukazala potreba. Nijedan policijski službenik nije osumnjičen, odnosno uhićen, niti se dovodi u svezu s počinjenjem kaznenog djela", izvijestila je splitsko-dalmatinska policija, demantirajući medijske navode da se zbog tog slučaja istražuje policajce.

Policija napominje da je odmah nakon uočavanja svastike na travnjaku stadiona Poljud započeto opsežno kriminalističko istraživanje, u sklopu kojeg je obavljen očevid na mjestu događaja i obavljen veći broj obavijesnih razgovora.

Ostojić za događaje s Poljuda prozvao HNS: 'Oni su podružnica HDZ-a'

No, autor kukastog križa uočenog u petak na travnjaku tijekom utakmice između Hrvatske i Italije još uvijek nije pronađen. Još se ne zna ni kojim je sredstvom napravljen taj ncistički simbol jer se rezultati vještačenja izuzetog travnjaka tek očekuju.

Vještačenje izuzetog uzorka travnjaka trebalo bi utvrditi koje je sredstvo naneseno na travnatu površinu, kao i vrijeme u koje je to učinjeno, što bi istražiteljima u kombinaciji s nadzornim snimkama trebalo pomoći u sužavanju kruga mogućih počinitelja.

"Ova Policijska uprava nastavlja s provođenjem kriminalističkog istraživanja, a po dovršetku istog, javnost će biti pravodobno obaviještena", navela je splitsko-dalmatinska policija, koja je krajem prošlog tjedna zbog tog slučaja podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe, tereteći je za javno poticanje na mržnju za što je predviđena kazna zatvora do tri godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene