Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privremena regulacije ostaje

Splićanima prekipjelo, na 15 minuta blokirali izlaz iz trajektne luke: "Ovo je katastrofa, igramo se s ljudskim životima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanari splitskih Bačvica u subotu su na 15 minuta blokirali jedinu prometnicu koja vodi iz trajektne luke. Posebno ih je, kažu, naljutio dopis Grada u kojem im je poručeno da se od turizma živi pa da i oni moraju podnijeti žrtvu. Organizatori najavljuju nastavak prosvjeda.

Ljutiti su jer će se prema najavama iz gradske uprave privremena regulacija koja je vrijedila za ljeto zadržati do daljnjega.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

Zbog toga će uz gotovo čitav gradski promet, ispod njihovih prozora jednom trakom i dalje polaziti i cijeli međunarodni i međugradski autobusni promet, kao i sva vozila koja dolaze sa srednjo-dalmatinskih otoka. Najavljuju nastavak prosvjednih akcija.

"Svi smo svjedoci prije sedam dana kad se dogodio kvar autobusa koliki je to zastoj bio. Ne da Bože da je u toj koloni bila hitna pomoć i vatrogasci, znači igramo se sa ljudskim životima", kaže Tomislav Zaninović, predsjednik kotara Bačvice.

"Bože sačuvaj. I ja san za turizam, i ja se bavim turizmom, ali ovo vam je katastrofa i neodrživo", kaže Splićanka Lada Batinić.

Razljutio ih dopis iz Grada

Žele konkretne poteze ne obećanja. ''Projekt tunela postoji. Ja se nadam da će sad konačno shvatiti da nije dovoljno da Butković samo kaže bit će, nego 'ajmo vidit papir. Kada će biti?'', pita se Splićanin Bojan Ivošević.

Posebno ih je, kažu, naljutio dopis Grada u kojem im je poručeno da se od turizma živi pa da i oni moraju podnijeti žrtvu. ''Briga mene za turizam. Vi taj novac ulažite da mi kvalitetnije živo,p ovdje koji plaćamo prvu zonu. Trotoari se raspadaju, dva puta sam pala'', rekla je Mila Mandić.

Najavljuju nastavak prosvjeda

No, tu nije kraj nezadovoljstva. ''Ovo je samo vrh sante leda koji se tiče i infrastrukture, koji se tiče naše pitke vode, našeg zraka, našeg Marjana. Znači grad se rapada po svim svojim aspektima'', rekao je Veljko Popović iz Splita.

Organizatori najavljuju nastavak prosvjeda dok se ne odustane od, na ovaj način, zamišljene regulacije. ''Gradonačelnik Splita i njegovi zamjenici nisu željeli komentirati ovu temu. U petak je iz gradske uprave poslan dopis u se kojem opravdava ova prometna regulacija, za koju kažu da su na njoj radili brojni stručnjaci. No, ovo nije problem koji će se rješiti preko noći, tako da sigurno u budućnosti neće moći zaobići neugodna pitanja na ovu temu'', izvijestio je iz Splita reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene