Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokreće se stegovni postupak

Specijalac uhićen zbog pokušaja iznude udaljen je iz službe, zapovjednik Specijalne policije: ''Teško je prevenirati tako nešto''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhićeni specijalac Antiterorističke jedinice Lučko kojemu je zbog sudjelovanja u pokušaju iznude određen jednomjesečni istražni zatvor udaljen je iz policijske službe. Sukladno zakonu u roku od 8 dana će biti pokrenut i stegovni postupak.

Specijalac ATJ Lučko, kojemu je zbog sudjelovanja u pokušaju iznude određen istražni zatvor, udaljen je iz službe, potvrdio je u ponedjeljak zapovjednik zapovjedništva Specijalne policije Alen Klabot.

"Nažalost, ispostavilo se da se radi o djelatniku Antiterorističke jedinice Lučko i čim je podignuta kaznena prijava isti je udaljen iz službe i u roku od 8 dana po zakonskom roku će biti podignut i stegovni postupak'', rekao je Klabot.

Kazao je da su takvi postupci nedopustivi jer sramote jedinicu koja je udarna snaga hrvatske policije. Najavio je najoštrije sankcije za sve koje se ogriješe o zakon.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokušaj iznude Policija objavila nove detalje: Kaznene prijave za specijalca iz Lučkog i bivšu zvijezdu TV serije

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istraga u tijeku Kriminalisti u ATJ Lučkom, pretražena soba i ormarić specijalca uhićenog zbog pokušaja iznude

''Radimo na tome da cijeli sustav i cijela hijerarhija zapovjedništva mora raditi na tome i pratiti svakog takvog čovjeka, ali jednostavno recepta nema. Sigurno da ćemo i ubuduće voditi računa da, kao i do sada, ako se ukaže bilo kakav određeni detalj koji može dovesti u vezu s tim, da ćemo to spriječiti, ali teško je prevenirati tako nešto'', kaže Klabot.

Na pitanje je li učinkovito spajanje specijalne i interventne policije, Klabot kaže da je sustav spajanja sigurno nosi poboljšanje i funkcionalnost sustava. ''Ako govorimo o preustroju, onda naravno da je netko napravio analizu sustava i ona je pokazala određene nedostatke. Ono što je sigurno da taj sustav spajanja nosi jedno poboljšanje i bolju funkcionalnost, ali rekao bih ono što je bitno - racionalnost sustava, ne povećanje, nego racionalnost'', zaključio je zapovjednik Alen Klabot.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene