Specijalac osumnjičen za pokušaj iznude
Specijalac osumnjičen za pokušaj iznude Foto: Kristina Stedul Fabac/Pixsell

Specijalac ATJ Lučko udaljen je iz službe i pritvoren. Protiv njega i zvijezde TV serije Leona Lučića podnesene su kaznene prijave.


Kako doznajemo, 48-godišnji Leon Lučić i 35-godišnji specijalac iz ATJ Lučkog A.V. osumnjičeni su za kazneno djelo iznude u pokušaju. Uz to, Lučić je osumnjičen i za kazneno djelo nanošenje teške tjelesne ozljede.

Vezani članci Trećeosumnjičeni priveden na ispitivanje - 4 Na ispitivanje priveden i trećeosumnjičeni za pokušaj iznude zaprešićkog poduzetnika Policija, ilustracija Uhićena zvijezda TV serije Leon Lučić, osumnjičen za pokušaj iznude

"U odnosu na događaj fizičkog sukoba više osoba koji se dogodio 10. siječnja oko 11:45 sati na nadvožnjaku autoceste A1, u blizini Draganića, a u kojem su dvojica muškaraca (48 i 38 godina) teško ozlijeđena i jedan lakše (36), do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je za kazneno djelo teške tjelesne ozljede osumnjičen 48-godišnji muškarac. Ujedno, spomenuti 48-godišnjak te 35-godišnjak osumnjičeni su i za kazneno djelo iznude u pokušaju", priopćeno je iz policije.

"Naime, kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su 48-godišnjak u suradnji i prema prethodnom dogovoru s 35-godišnjakom te još najmanje jednom nepoznatom osobom, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, 7. siječnja od 36-godišnjaka uz ozbiljnu prijetnju pokušali iznuditi određeni novčani iznos.

U cilju dovršenja kaznenog djela, 10. siječnja kontaktirali su oštećenog 36-godišnjaka i naveli ga na susret na nadvožnjaku autoceste A1 u blizini Draganića, gdje je došlo do fizičkog sukoba, odnosno uporabe sile od dvojice osumnjičenih (48,35) i to uz prijetnju vatrenim i hladnim oružjem. Tijekom tog sukoba 48-godišnjak je teško ozlijedio 38-godišnjaka, a i sam je teško ozlijeđen", dodaje se u priopćenju policije.

Osumnjičeni 35-godišnjak je pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko, a navedenog dana nije bio u službi. Protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti, a ujedno je udaljen iz službe, doznaje se od PU karlovačke.

35-godišnji specijalac je nakon kriminalističkog istraživanja pritvoren i uz kaznenu prijavu doveden na općinsko državno odvjetništvo. Zbog teških ozljeda 48-godišnji Leon Lučić nalazi se u bolnici. Prema njemu, nakon što bude moguće u odnosu na zdravstvene razloge, slijedi naknadno postupanje policije. Policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjem ovog događaja.