Kriminalisti su u subotu ujutro u bazi ATJ Lučko izvršili pretres sobe i ormarića specijalca A.V. uhićenog zbog sudjelovanja u pokušaju iznude.


Kriminalisti iz Zagreba i Karlovca u subotu ujutro su ušli u bazu Antiterorističke jedinice u Lučkom. Pretražili su sobu i ormarić specijalca A.V. On je uhićen u petak zbog optužbe da je s Leonom Lučićem pokušao počiniti kazneno djelo iznude nad zaprešićkim poduzetnikom M.D.

Vezani članci Krušlin pušten na slobodu - 3 VIDEO Dva osječka suca i Drago Tadić idu u istražni zatvor, donesena odluka i za braću Mamić. Krušlin išetao iz zgrade Županijskog suda Zdravko Mamić Nakon niza uhićenja osječkih sudaca oglasio se i Zdravko Mamić: ''Žrtvovao sam sebe i živote svojih bližnjih...''

Policija je pretražila i njegov stan u Novom Zagrebu te automobil u njegovo vlasništvu, piše Jutarnji list. Policija je uzela i DNK ozlijeđenog Lučića kako bi ga usporedila s tragovima u automobilu uhićenog specijalca. On će tijekom dana biti ispitan u karlovačkoj policiji. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Podsjetimo, uhićenog specijalca prepoznali su najprije na fotografijama, a zatim i na prepoznavanju. On je od početka negirao svoju umješanost u pokušaj iznude, priznao je samo da ga je bivši policajac zvao da mu se pokvario automobil u okolici Karlovca. Suočen s dokazima, A.V. se slomio i sve priznao.

U cijelom slučaju spominje se još nekoliko osoba pa se sad istražuje kakva je njihova uloga u svemu, nisu isključena ni nova uhićenja. To je jedan krak istrage, drugi je kako je poduzetnik otišao na mjesto primopredaje novca bez policije iako je od prvog trenutka bio s njima u kontaktu, odnosno je li tu bilo propusta u sustavu.