Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šokantno pismo iz Udruge Hrabro dijete stiglo je u četvrtak u večernjim satima u redakcije hrvatskih medija, nakon odluke suda da im se blokira račun i da plate sudske troškove.


Prema sudskoj odluci iznosom od oko 4,2 milijuna kuna, prikupljenim u humanitarnoj akciji za Noru Šitum, ne mogu raspologati ni udruga Hrabro dijete ni obitelj Atanasovski-Šitum. A Udruga mora platiti sudske troškove u iznosu od 108.000 kuna.

Vezani članci Slika nije dostupna Majka Nore Šitum: Iz aviona vidite da tu nešto smrdi Slika nije dostupna Nepoznati detalji akcije za Noru Foru: Tko su bili njezini 'Robin Hoodovi'?

Iako je predsjednica udruge Jasminka Žužić nakon izricanja ove privremene mjere rekla da će sudske troškove podmiriti novcem namijenjenim za liječenje djece, u četvrtak navečer - obrat. Iz Udruge šalju šokantno pismo i poručuju: "Troškove sudskog postupka od 108.000,00 kuna NEĆEMO PLATITI makar SVI išli u Remetinec, jer s tih 108.000, 00 možemo pomoći 54 obitelji po 2.000,00 kuna".

Pismo udruge Hrabro dijete prenosimo u cijelosti:

"Otvoreno pismo roditelja djece oboljele od malignih bolesti Udruge Hrabro dijete:

Dragi prijatelji, danas ste svi bili svjedoci blokiranja našeg računa. Znali smo da će račun blokirati, ali znamo i da to nismo zaslužili, jer je i sama sutkinja Gordana Mahovac rekla da smo novac sačuvali i da GA NISMO TROŠILI, jer da smo ga trošili onda ga roditelji male Nore od nas ne bi niti tražili. Tužno i žalosno je što ponovno plaćeni mediji izvrću riječi sutkinje koja je jedva suzdržavala suze i ukazala na to kako je Udruga Hrabro dijete SAČUVALA NOVAC I NIJE GA TROŠILA.

Troškove sudskog postupka od 108.000,00 kuna NEĆEMO PLATITI makar SVI išli u Remetinec, jer s tih 108.000, 00 možemo pomoći 54 obitelji po 2.000,00 kuna. Žalosno je što ova nepoštena borba za novac kreće od negativaca iz Nove Gradiške koji zajedno s roditeljima kojima smo svi mi pomogli - svaki dan polako ubijaju jedno po jedno dijete i uzimaju priliku da se izliječe.

E. P. - djevojčica je o kojoj je pisao i govorio samo Radio Nova Gradiška i SB plus ponovno nije dobro. Niste to znali, jer ste samo tražili gdje je NOVAC, i sad kad je sutkinja MAHOVAC rekla ga nismo trošili i da je sačuvan i dalje govorite da smo kriminalci. Dakle - samo Vam je NOVAC bio u očima, ali ne i u rukama, što Vam je bio cilj.

Blokirali ste nam rad svojim lažima, podmetanjima i dalje to radite, a kunete se kako želite pomoći djeci, a nemate niti pojma kako se zovu. Nalaz koštane srži gore spomenute djevojčice je duplo lošiji nakon terapije "Konjskim serumom" - jedino što joj preostaje je transplantacija koštane srži od nesrodnog donora, jer mama, tata i sestra nažalost ne mogu biti donori, a ako ne nađe srodnog donora mora u Švedsku. Da bi otišla tamo mora bolnici u Švedskoj uplatiti avansno milijun kuna, zato niti zbog nje nećemo platiti 108.000,00 kuna.

Ovom hajkom, razbijanjem naše Udruge ocrnili ste rad svih Udruga koje postoje i rade na području Hrvatske, koje su se borile za živote maligno oboljele djece i prije nego je trebalo pomoći Nori, ubili ste u narodu volju i želju da pomognu, gospodo UBIJALI STE DJECU, svjesno ubijali bolesnu djecu koja su svakodnevno zapitkivala o čemu se radi i da li su njihovi roditelji LOPOVI! I opet Vam nije dovoljno da Vam sutkinja čitajući presudu kroz suze kaže DA JE NOVAC SAČUVAN I NIJE TROŠEN, nego i dalje za nas sve govorite da smo kriminalci.

E sad nas dobro poslušajte, radije ćemo biti kriminalci koji neće platiti 108.000,00 kn sudskih troškova jer ne znamo ŠTA TO TOLIKO KOŠTA 108.000,00 kn????? Mi smo zajedno sa narodom skupili 7 i pol milijuna kuna, a troškovi cijele akcije su bili svega 60 tisuća kuna, od čega 50.000,00 kn odlazi samo na troškove banaka prilikom plaćanja liječenja za račun u SAD-u kojeg još nismo dobili. Da li 108.000,00 košta dolazak HTV ove ekipe s Robertom Zuberom na čelu i njihov kombi u kojem je ekipa HTV došla zajedno sa Đanom i Ivicom? Ili toliko košta njihov odvjetnik Španović kojeg je osobno predsjednik Ivo Josipović dodijelio Đani I Ivici ili je zaista SUD u RH toliko skup pa toliko košta današnja parnica?! 108.000,00 kuna iznosi danas život jednog našeg djeteta.

Jedan Imunobran košta oko 850,00 kuna, a naša ga djeca ne dobivaju na liječnički recept nego ga kupuju, trebaju im bar dva do tri pakiranja mjesečno, pa nas zanima da li će netko od ovih 108.000,00 kn kupiti bar jedan Imunobran za jedno od naših 32 djece koje se liječe od malignih bolesti?!

Gospodo, bez obzira što lažete, što nas ubijate, što nas progonite, što iza Vas stoji odvjetnik Predsjednika Ive Josipovića, što imate PR agenciju, medije koje ste platili, bez obzira što ste nam blokirali račun, mi ćemo se boriti za svaku sekundu života naše bolesne djece. Mi smo Vama zajedno sa cijelim svijetom pomogli, Vi nam ovako vraćate, ali ipak Vam hvala, reći ćemo Vam i zbog čega. Dokazali smo da jedna mala, seoska Udruga, kako ste nas nazivali, ipak ima snage pokrenuti svijet i pomoći da se pokuša spasiti život djeteta, hvala Vam što ste nas i u ovom jadu i tuzi, nepravdi koju nam nanosite i radite ujedinili i što smo jači nego što smo ikad bili. Svako dobro Vam želimo u Vašem životu i radu", stoji u pismu Udruge.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju