Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Namjera vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe da se nagodi s USKOK-om i prizna krivnju za političku korupciju, dočekana je u šoku u SDP-u.


Na pripremnom ročištu oko optužnice kojom se Željka Sabu teretri da je pokušao kupiti HDZ-ovu vijećnicu Mariju Budimir, koje se održalo u petak, vukovarski gradonačelnik je zatražio odgodu zbog nagodbe s USKOK-om.

Vezani članci Željko Sabo (Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL) Željko Sabo kandidat vukovarskog SDP-a za gradonačelnika: "Ljudi su me podržali i kako da ne prihvatim kandidaturu?" Slika nije dostupna Vukovar: Smijenjena ravnateljica škole koja je tajno snimala gradonačelnika

U SDP-u su za taj potez Sabe doznali iz medija, a vrh te stranke ostao je šokiran Sabinim nevođenjem računa kako priznanjem krivnje i bez konzultacija u stranci, zapravo šteti i samom SDP-u, piše Večernji list.

'Ako se želi nagoditi to je loša poruka i nečista radnja'

U SDP-u smatraju da ako prizna krivnju, Sabo mora podnijeti ostavku na sve funkcije. SDP-u je, kako sami navode, politički neprihvatljivo imati osobu kazneno odgovornu za političku korupciju kao člana stranke i Predsjedništva stranke.

Vukovarski gradonačelnik se još nije nagodio s USKOK-om, iako je to zatražio u petak na ročištu. Potpora SDP-a mu je jednako neizvjesna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook