Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li ga izbaciti iz stranke?

Šok u SDP-u nakon odluke Sabe o nagodbi s USKOK-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Namjera vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe da se nagodi s USKOK-om i prizna krivnju za političku korupciju, dočekana je u šoku u SDP-u.

Na pripremnom ročištu oko optužnice kojom se Željka Sabu teretri da je pokušao kupiti HDZ-ovu vijećnicu Mariju Budimir, koje se održalo u petak, vukovarski gradonačelnik je zatražio odgodu zbog nagodbe s USKOK-om.

Pročitajte i ovo HDZ prozvao Peđu Grbina preko Facebooka Izbori su za tjedan dana HDZ prozvao Grbina: "Abdicirao je, a sada se hoće sučeljavati" Predrag Matić Revitalizacija istoka Matić iz Vukovara poručio: "Ovako više ne može, Slavonija nije zadnja rupa na svirali"

U SDP-u su za taj potez Sabe doznali iz medija, a vrh te stranke ostao je šokiran Sabinim nevođenjem računa kako priznanjem krivnje i bez konzultacija u stranci, zapravo šteti i samom SDP-u, piše Večernji list.

'Ako se želi nagoditi to je loša poruka i nečista radnja'

U SDP-u smatraju da ako prizna krivnju, Sabo mora podnijeti ostavku na sve funkcije. SDP-u je, kako sami navode, politički neprihvatljivo imati osobu kazneno odgovornu za političku korupciju kao člana stranke i Predsjedništva stranke.

Vukovarski gradonačelnik se još nije nagodio s USKOK-om, iako je to zatražio u petak na ročištu. Potpora SDP-a mu je jednako neizvjesna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene