Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije na navodnu nagodbu

'Ako se želi nagoditi to je loša poruka i nečista radnja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neslužbeno se doznaje da je vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, koji je osumnjičen za pokušaj podmićivanja gradskih vijećnika, zatražio nagodbu s Uskokom.

Ako je istinita informacija da se vukovarski gradonačelnik Željko Sabo (SDP) želi nagoditi s USKOK-om, to je jako loša poruka i nečista radnja, izjavio je danas ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Pročitajte i ovo Željko Sabo "Svakako ću ići kao nezavisni" SDP predlaže izbacivanje Sabe iz stranke nakon nominacije za lokalne izbore, on poručuje: "Želim reći kolegama što se točno dogodilo" Željko Sabo doznaje dnevnik nove tv Sabo uzvraća udarac vrhu stranke, aktivirao mandat u Predsjedništvu: ''Grbin je izigrao dogovor koji smo imali''

Jakovinu su novinari u Saboru zamolili da komentira novinske napise da je Sabo na županijskom sudu u Osijeku zatražio odgodu za petak zakazanog ročišta u postupku u kojem ga se tereti za pokušaj podmićivanja dvoje vijećnika, jer želi priznati krivnju i nagoditi se s USKOK-om.

Milanović: Moram razgovarati sa Sabom

"Imam premalo informacija o tome", rekao je Jakovina, a na pitanje kakvu bi poruku Sabo time poslao javnosti odgovorio je kako je to "jako loša poruka i nečista radnja".

Stazić: Odluka nije dobra ni za Sabu ni za stranku

I SDP-ov Nenad Stazić smatra da Sabina odluka nije dobra za njega ni za stranku koju predstavlja.

"Ja ni ne znam da se on nagodio, ali to je pravosudna stvar. Ako je iskoristio zakonsko pravo da se nagodi, onda je to pravo iskoristio. Ako to znači, odnosno podrazumijeva priznanje krivnje, onda jedino mogu konstatirati da je priznao svoju krivnju", kazao je Stazić.

Na pitanje može li to naštetiti SDP-u odgovorio je, "ne znam, vidjet ćemo kako se nagodio, što je priznao, ne odlučujem o tome ja, uostalom".

Dragovan: Kad budem upoznat s činjenicama odgovarat ću na pitanja

Glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan nije želio komentirati medijske informacije.

"Nisam upoznat s činjenicama, kada budem upoznat, onda mogu odgovoriti na vaša pitanja", rekao je Dragovan dodavši da će u subotu biti prilike za komentare, nakon sjednice Glavnog odbora SDP-a.

Jandroković: Sabo je cijelo vrijeme govorio neistinu

Za HDZ-ova Gordana Jandrokovića je očito da je Sabo "svo ovo vrijeme govorio neistinu, kada je negirao da se dogodio slučaj političke korupcije".

"Ako je točno što pišu mediji, Sabo će morati snositi političku, ali i kaznenu odgovornost, a što se tiče njegove stranke, poruka je potpuno jasna. Optuživali su druge, govorili da se radi o kolektivnoj krivnji i baš me zanima kako će se SDP sada nositi s tim", rekao je Jandroković.

Holy: Ja sam svoju lekciju dobro naučila

Mirela Holy (ORAH) nije željela komentirati Sabin slučaj. Poručila je kako je riječ o postupku u tijeku, da bi se komentiranje moglo protumačiti kao pritisak na pravosuđe te da je "svoju lekciju po tom pitanju dobro naučila".

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene