Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabijelilo se i Sljeme

VIDEO/FOTO Nakon nevremena koje je izazvalo štetu, Dalmaciju dočekao i snijeg: "Tko zna kad ćemo ga opet vidjeti"

Aktualno Galerija Snijeg u Dalmaciji - 4 Snijeg u Dalmaciji - 4 Foto: DNEVNIK.hr Snijeg u Dalmaciji - 1 Snijeg u Dalmaciji - 1 Foto: DNEVNIK.hr Snijeg u Dalmaciji - 2 Snijeg u Dalmaciji - 2 Foto: DNEVNIK.hr Snijeg u Dalmaciji - 3 Snijeg u Dalmaciji - 3 Foto: DNEVNIK.hr +7 Snijeg u Dalmaciji - 5 Galerija 1/12 >>
Snijeg u Dalmatinskoj zagori. Zabijelilo je od zaleđa Šibenika do Imotskog. Na obali su pak, kiša i vjetar oštetili infrastrukturu, a prvi je snijeg dočekalo i Sljeme.

Desetak centimetara bijelog pokrivača za Blua je poput blagdana. Grudanje opuštanje i igra na otvorenome dobro su došli i psu, ali i njezinoj vlasnici. "Divota, prekrasno, sve je bijelo, sve je čisto“, kazala je.

Pročitajte i ovo Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like Očekuje se i sutra Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like: Pogledajte koliko ga ima Snijeg zabijelio Medvednicu - 3 Promjena vremena FOTO Prava idila: Bijeli pokrivač razveselio mnoge, vrijeme je za snježne radosti!

  Snijeg u Dalmaciji - 3 Snijeg u Dalmaciji - 5 (Foto: DNEVNIK.hr)

Nabjelje je bilo u Zelovu, najhladnijem naseljenom mjestu u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Pa ovaj snijeg u ovo doba godine nije nikakvo iznenađenje. Sve dok ne uzrokuje probleme u prometu, veselje je za sve generacije. Tata Petar izišao se stoga igrati sa sinom.

  Snijeg u Dalmaciji - 3 Snijeg u Dalmaciji - 4 (Foto: DNEVNIK.hr)

"Došli smo napraviti đir malo, izguštati se na ovim zimskim radostima jer tko zna kad ćemo ga u Sinju vidjet“, kazao je u razgovoru s novinarom Ivanom Kaštelanom.

A nešto ozbiljniji biraju grudanje. Hladna fronta s oborinama i noćas će biti iznad Hrvatske.

  Snijeg u Dalmaciji - 3 Snijeg u Dalmaciji - 1 (Foto: DNEVNIK.hr)

  Snijeg u Dalmaciji - 3 Snijeg u Dalmaciji - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

"Očekujemo da će pasti još nešto snijega u dalmatinskoj zagori, čak i na južnodalmatinskim otocima, primjerice na Pelješcu. Nakon toga imamo ipak dva dana smirivanja vremena, prevladavat će sunčano u utorak i u srijedu“, kazala je meteorologinja Ana Bago Tomac.

Snijeg u Dalmaciji - 3 Snijeg na Medvednici - 1 (Foto: DNEVNIK.hr)

Jugo u drugim dijelovima Dalmacije napravilo štete

Stanka od oborina dobro će doći za saniranje štete koju je uzrokovalo jugo. Valovi su razrovali obale i uništili plaže. A poremetili su i pomorski promet. Lastovo je cijeli vikend bilo izolirano od kopna.

"Malo sam produžila boravak u Splitu. Bilo mi je prekrasno. Malo promjene od otoka“, kazala je Silvana. "Mi smo jučer trebali putovat. Međutim otkazan je bio trajekt, tako da smo jutros krenuli. Red snijega, red kiše“, dodaje Nikolina.

Stoga otočani zazivaju povratak Lastova, trajekta koji lomi i najveće valove. A nove nevolje s vremenom najavljuju se već za kraj ovog tjedna. Snijega je bilo i u sjevernim krajevima. Prvi snijeg pao je na Sljemenu, a stanje je provjerila novinarka Valentina Baus.

Snijeg u Dalmaciji - 3 Valentina Baus (Foto: DNEVNIK.hr)

Sljeme: Obitelji iskoristile prvi snijeg za izlet

Na Sljemenu je pravi zimski ugođaj. Radni je dan, pa i nije bilo toliko ljudi koliko bi došlo da je snijeg primjerice pao za vikend, ali svejedno je bilo onih koji su se tijekom dana rekreirali, šetali, sanjkali. Prvi snijeg iskoristio je i naš sugovornik Andrija s obitelj.

"Ne znam tko više voli snijeg, psi ili djeca. A i sinu je prvi snijeg. Nažalost bio sam na poslu, no dok smo se spremili već je bio mrak, ali prvi snijeg se ne može propustiti“, kazao je Andrija.

Snijeg u Dalmaciji - 3 Zagrepčanin na Sljemenu (Foto: DNEVNIK.hr)

Palo je dovoljno snijega za sanjkanje. na Sljemenu ga ima oko 12 centimetara i dosta je hladno, uz večernju temperaturu od minus tri stupnja. Ali snijega nije bilo dovoljno za skijanje, ono će ipak još malo pričekati. Sezona skijanja će biti otvorena kada bude minimalno pola metra snijega na stazi i to kako bi skijalište bilo sigurno za skijaše.

Snijeg u Dalmaciji - 3 Snijeg na Medvednici - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

Snijeg u Dalmaciji - 3 Snijeg na Medvednici - 3 (Foto: DNEVNIK.hr)

Snijeg u Dalmaciji - 3 Snijeg na Medvednici - 4 (Foto: DNEVNIK.hr)

Snijeg doduše proizvode i topovi, a priprema se podloga za Svjetski skijaški kup koji bi se trebao održati za nešto malo više od mjesec dana. Kako bilo, Sljeme je uvijek dobra ideja za izlet pogotovo pod ovim bijelim prekrivačem, pa tko voli, još stigne doći u noćnu šetnju.

Snijeg u Dalmaciji - 3 Snijeg na Medvednici - 5 (Foto: DNEVNIK.hr)

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene