Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mjerom na mjeru

Slučajnost ili...? Na dan kad Predsjednica predstavlja svoje mjere sastaje se i Vladina skupina za demografsku strategiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O demografskim mjerama danas će govoriti i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i Vladina skupina za demografsku strategiju.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas će predstaviti svoje demografske mjere nakon odbijenice premijera Plenkovića koji je odbio sazvati zajedničku sjednicu Vlade.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Uoči procesije na Hvaru Stranci prijeti kazna: Plenković komentirao problem s HDZ-ovim listama Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na predstavljanju izbornog programa - 2 predstavljen program Plenković otkrio tko su iznenađenja na listama HDZ-a: Objavio koliko će podići plaće i mirovine

Zanimljivo, gotovo istovremeno u Banskim dvorima sastat će se i Vladina skupina za demografsku strategiju na čijem je čelu Ivica Bošnjak, pomoćnik ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nade Murganić.

Ministrica pak s nestrpljenjem očekuje mjere Predsjednice jer smatra kako je korisna svaka dobronamjerna, kvalitetna mjera predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović u vezi s demografskom politikom.

Murganić: "S nestrpljenjem očekujem mjere Predsjednice"

Murganić pak nije htjela spekulirati na što bi se mjere Predsjednice mogle odnositi, ali je istaknula kako su svi zabrinuti zbog loše demografske slike, pa tako na kritiziranje gleda kao prihvatljivo, iako podsjeća da ona nije u poziciji kritizirati bilo koga.

"Ja sam u poziciji da zajedno s upravom na razini Vlade razmatram ono što je moguće i mi smo već te mjere donijeli, zakonske podloge za njih su izrađene i neke se od njih i provode", poručila je.

Ekskluzivno istraživanje Dnevnika Nove TV pokazalo je kako 46 posto ispitanika smatra da Predsjedničina briga za demografiju zapravo predstavlja skupljanje glasova pred izbore, dok njih 34 posto misli da je tu iskrena želja Predsjednice da se popravi situacija u Hrvatskoj.

Akrap: "Nije riječ o prepucavanjima"

Savjetnik predsjednice RH za demografiju Anđelko Akrap nedavno je pak izjavio kako je pitanje demografije "ključno za biološki i ekonomski opstanak Hrvatske".

U vezi s Predsjedničinim sazivanjem sjednice Vlade s temom demografije, kazao je da to "smatra čak i zdravim, u smislu da se istakne ta tematika", no dodaje kako on to ne bi kvalificirao prepucavanjem.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene