Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teške nesreće

Slavonska "cesta smrti": Nemilosrdno uzima živote već 15 godina, neki vozači uhvaćeni u vožnji bržoj od 200 km/sat!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državna cesta broj 34 u dužini od desetak kilometara izmeđe Viljeva i Gezinaca na donjomiholjačkom području s pravom nosi naziv “cesta smrti”. U posljednjih 15 godina život je na njoj izgubilo 10 osoba, a u svim slučajevima došlo je do naleta automobila i kombija na puno veće kamione i, kao u posljednjem slučaju, autobus.

Posljednja nesreća bila je i najtragičnija, a uzela je tri ljudske žrtve. Dogodila se prošlog petka kada je došlo do izravnog sudara osobnog automobila i minibusa. Smrtno su stradale sve tri osobe iz automobila, a među njima i novinarka Glasa Slavonije koja je išla na zadatak u Viroviticu.

Crni niz započeo je u studenome 2003. godina na cesti između Podravske Moslavine i Viljeva kada su u izravnom sudaru s kamionom na mjestu poginuli 43-godišnjak i godinu dana mlađa suvozačica.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu Dva taksija sudjelovala u prometnoj nesreći u Zagrebu - 1 Nesreća u metropoli VIDEO Krš i lom u centru Zagreba: Sudarila se dva taksija, tramvajski promet bio u prekidu

Nekoliko kilometara istočnije, kod Viljeva, u siječnju 2004. godine, u gotovo identičnim uvjetima, dogodila se slična tragična nesreća. Tada su poginule dvije mlade žene, tridesetogodišnja Osječanka i tri godine mlađa Virovitičanka. Njihov automobil zanio se na kolniku i zabio u šleper.

Kobno je bilo i u srpnju 2008. godine kada je stotinjak metara od ulaza u Podravsku Moslavinu iz smjera Viljeva došlo do naleta kamiona na automobil u kojemu su poginuli 53-godišnjak i 24-godišnjak, obojica iz Podravske Moslavine, piše Glas Slavonije.

Vozači voze puno više od dopuštenog

Državna cesta D34 nije Podravska magistrala, ali je mnogi vozači, i automobila i kamiona, koji od Osijeka putuju prema Virovitici koriste upravo zbog ravnih rijetko naseljenih pravaca između Donjeg Miholjca i Gezinaca. Time izbjegavaju zavojite brdske dionice od Našica do Slatine, gdje se cesta D34 i Podravska magistrala opet susreću. Nažalost, mnogi vozači na toj dionici znaju voziti puno brže od dopuštenog, pa tragedije, pokazalo se, nisu rijetkost. U nekoliko navrata posade policijskih presretača na tom dijelu ceste uhvatile su nekoliko brzanaca od kojih su neki jurili i brže od 200 kilometara na sat! Policija nakon tragedije koja se dogodila u petak apelira na vozače da poštuju prometna pravila, smanje brzinu kako se slične stravične nesreće više ne bi događale, piše Glas Slavonije.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene