Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA UDARU VIROVITIČKO PODRUČJE

Drugo nevrijeme u dva dana: Voda se slijeva u kuće, prijeti velika šteta

Nevrijeme praćeno jakom kišom, zahvatilo je u subotu navečer područje općina Mikleuš i Slatina u Virovitičko-podravskoj županiji, objavilo je Ravnateljstvo Civilne zaštite.

Nakon nevremena koje je sinoć zahvatilo općine Mikleuš i Slatina, Županijski centar 112 Virovitica zaprimio je više dojava o vodi koja se slijeva s brda, plavi dvorišta i prijeti kućama. Obaviještene su sve nadležne službe, navelo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Pročitajte i ovo Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose Vodostaj Drave kod Varaždina obilne padaline Stiže još jedan val oborina: Hrvatske vode izdale posebno upozorenje

To je drugo nevrijeme koje je u dva dana zahvatilo Virovitičko-podravsku županiju. Jučer popodne snažnog nevremena praćeno tučom i obilnom kišom zadesilo je mjesto Čačinci, poplavljeni su brojni stambeni i gospodarski objekti te mnoge poljoprivredne površine.

Poplavljene su i prostorije Nogometnog kluba Mladost, a nogometni teren je nakon kiše ostao mokar i blatnjav. U njegovo saniranje uključila su se i djeca.

"I staro i mlado je prionulo čišćenju... Ovo je snaga Čačinaca, to zajedništvo, ta mladost, srušit će sve prepreke i izazove", stoji u objavi na Facebook stranici Virovitičko-podravske županije.

Uništen je i dječji vrtić, gdje je silina bujice podigla parkete, polomila betonski pod te iščupala sav namještaj. Kako bi se što prije sanirala šteta, u čišćenje su se uključili roditelji vrtićaraca koji su jučer cijeli dan iznosili su stvari, odjeću, igraćke, namještaj

Načelnika Općine Čačinci Alen Jurenac rekao je da će 72 djece iz uništenog vrtića, koji je otvoren prije godinu i pol i u koji je uloženo šest milijuna kuna, biti smješteno u osnovnoj školi..

"To je već dogovoreno s osnivačima, odnosno Županijom. Ustupit ćemo određene učionice, dio djece će biti i u protorijama Općine, tako da ćemo se adekvatno pobrinuti za njih", rekao je Jurenac za Dnevnik Nove TV.

"U ovoj cijeloj priči treba naći uzrok, a on se nalazi u premalom propustu koji se nalazi ispod željezničke pruge", pojasnio je i dodao da problem rješavaju s Hrvatskim željeznicama: "Buduća obnova je upitna ako se pruga na tom dijelu ne proširi."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene