Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kišna kataklizma

Apokaliptični prizori, vodena bujica nosila sve pred sobom: Poznato gdje će biti smještena djeca iz uništenog vrtića

Aktualno Galerija Totalna šteta na vrtiću - 1 Totalna šteta na vrtiću - 1 Foto: DNEVNIK.hr Totalna šteta na vrtiću - 2 Totalna šteta na vrtiću - 2 Foto: DNEVNIK.hr Totalna šteta na vrtiću - 3 Totalna šteta na vrtiću - 3 Foto: DNEVNIK.hr Totalna šteta na vrtiću - 4 Totalna šteta na vrtiću - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Totalna šteta na vrtiću - 5 Galerija 1/6 >>
Nevrijeme je za sobom ostavilo apokaliptične scene za stanovnike Virovitičko-podravske županije. U općini Čačinci vodena bujica doslovno je nosila sve pred sobom. Ostali su bez vrtića, stradale su obiteljske kuće, ali i nogometni klub...

Reporterka Dnevnika Nove TV Matea Drmić pitala je načelnika Općine Čačinci Alena Jurenca da joj kaže gdje će gdje će 72 djece biti smješteno od ponedjeljka s obzirom na to da je u potpunosti uništen vrtić.

"Već od ponedjeljka sva naša djeca idu u prostorije osnovne škole u Čačincima. To je već dogovoreno s osnivačima odnosno Županijom. Ustupit ćemo određene učionice, dio djece će biti i u protorijama Općine, tako da ćemo se adekvatno pobrinuti za njih", rekao je Jurenac.

Šteta je totalna, ali srećom ima onih koji su spremni pružiti pomoć.

Pročitajte i ovo Posljedice nevremena u Slavoniji - 3 Jutro otkrilo razmjere štete FOTO/VIDEO Ovako izgleda istok zemlje nakon kišne kataklizme: Ulice pod vodom, uništen vrtić od 6 milijuna kuna...

"Brojni načelnici, gradonačelnici, župan, očekujemo potporu Vlade i resornih ministarstava, zaista se svi stavljaju na raspolaganje", pohvalio je.

A pripreme za rekonstrukciju su već spremne.

"Već naveliko planiramo kojim ćemo putem krenuti. Svi objekti uključujući ovoga u kojem se nalazimo su osigurani, tako da očekujemo razumijevanje osiguravateljske kuće. Vjerujemo da ćemo u što kraćem roku obnoviti vrtić i staviti ga u funkciju", poručio je Jurenac.

Vrtić je na niskom terenui, ali načelnik kaže da se još ne razmatra opcija izmještanja vrtića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Završio u bolnici Traktorista s 1,6 promila alkohola u krvi sletio u kanal

"U ovoj cijeloj priči treba naći uzrok, a on se nalazi u premalom propustu koji se nalazi ispod željezničke pruge", pojasnio je i dodao da problem rješavaju s HŽ-om. "Buduća obnova je upitna ako se pruga na tom dijelu ne proširi."

A ako sve prođe u redu, već do ljeta moglo bi doći do sanacije objekta.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene