Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sanacija u tijeku

Kiša u 20 minuta poplavila cijela naselja: Sve je pod vodom, vrtić, obiteljske kuće, gospodarske zgrade

Aktualno Galerija Tin Kovačić, reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić, reporter Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Poplava u Čačincima Poplava u Čačincima Foto: DNEVNIK.hr Alen Jurenac, načelnik općine Čačinci Alen Jurenac, načelnik općine Čačinci Foto: DNEVNIK.hr Nevrijeme u Čačincima - 1 Nevrijeme u Čačincima - 1 Foto: DNEVNIK.hr +2 Nevrijeme u Čačincima - 2 Galerija 1/7 >>
Jako nevrijeme pogodilo je više mjesta u Virovitičko-podravskoj županiji u poslijepodnevnim satima. Uživo iz Čačinaca javio se reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić.

Jako nevrijeme pogodilo je područje općina Mikleuš i Čačinci gdje je pala jaka tuča. Zbog snažne kiše poplavljen je i dječji vrtić u Čačincima. U Donjoj Pištani voda se izlila po naselju, a ceste nisu prohodne. Popodne su kiša i led zasuli Požegu, a u samo nekoliko minuta pojedine ulice izgledale su kao da je pao snijeg. 

Reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić uživo se javio iz Slavonije. Kiša je počela padati oko 16 sati, a već unutar 20 minuta napravila je pravi potop, tim više jer je padalo i led.

Pročitajte i ovo Jako nevrijeme nestabilno vrijeme FOTO/VIDEO Jako nevrijeme zahvatilo županiju: Potopljena naselja, ceste, vrtić

Neke ulice su izgledale kao da je pao pravi snijeg, ali ubrzo se led otopio i sva kiša se iz gorja slila u Čačince. Ljudskih žrtava nema, a na terenu su interventne službe, kazao je reporter.

Načelnik općine Alen Jurenac kazao je da se stanje smiruje, a razina vode pada: "U potpunosti je poplavljen dječji vrtić i zgrada nogometnog kluba. Poplavljen je niz obiteljskih kuća, podruma, gospodarskih zgrada“.

Dodao je i da se promet vratio u normalnu: "U jednom trenu smo zatvorili promet željezničkom prugom i državnom cestom B2 jer je u jednom trenutku stanje bilo alarmantno.“

Pročitajte i ovo Kiša u Splitu Vremenska prognoza Još na vidiku nema razvedravanja: Meteorolog donosi što nas čeka ovaj vikend

Vrtić koji je poplavljen otvoren je prije godinu dana, a koristi ga 75 djece kojima će se tražiti privremeni smještaj. Sanacija kreće već u subotu, kazao je načelnik.

U budućnosti, rekao je, moraju razmotriti gradnju novih retencija da spriječe poplave koje su sve učestalije.

Cijeli razgovor pogledajte u prilogu.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene