Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Najjača smo lista u gradu i druga u županiji. U drugi krug za gradonačelnika idemo s prednošću od devet posto, što je dovoljno da pobijedimo i nastavimo raditi tamo gdje smo stali pred ove izbore', rekao je gradonačelnik Slavonskog Broda.


Mirko Duspara, kandidat grupe građana, za još jedan mandat na čelu grada borit će se s Draganom Jelićem iz HDZ-a. Duspara dodaje kako je uvjeren u pobjedu u drugom krugu, jer iza njega ne stoje obećanja nego rad i rezultati, za razliku od ostalih koji mogu samo obećavati.

Vezani članci Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a Plenković o Milanovićevim izjavama: "Njegova misija su salve uvreda, da to napravi netko u HDZ-u imali bismo revoluciju" Slika nije dostupna Duspari treći mandat u Slavonskom Brodu: Nema više prepucavanja

Prema njegovim riječima, lokalni su izbori s političke scene grada i županije izbrisali veliki dio manjih stranaka. S druge strane, njegova je lista, kaže, pokazala da se može ravnopravno suprotstaviti i najjačim strankama i koalicijama, iako nema stranačku infrastrukturu i iako su praktično sve stranke bile protiv nje.

>> Duspara od DIP-a traži hitnu zabranu spotova koji ga napadaju: 'To su svinjarije!'

'Manja izlaznost birača pogodovala je strankama koje su bolje ustrojene od samih građana, jer njihova je vojska izašla u cijelosti. Na izbore je izašlo oko 4.000 ljudi manje nego 2009., i ono što treba odraditi u ovih desetak dana je uvjeriti što više birača da izađu na izbore, jer poslije će biti kasno', ističe Duspara. Brodski gradonačelnik ugodno je iznenađen rezultatima izbora za Županijsku skupštinu, gdje je njegova opcija druga s 13 posto glasova, odnosno šest vijećničkih mandata. On je izrazio uvjerenje kako će građani znati prepoznati i kazniti intenzivnu negativnu kampanju koju su, kaže, posljednjih dana prije izbora vodili HDZ i njegovi pobočnici.

Još jednom je ponovio kako ruku suradnje nudi "i jednima i drugima", odnosno i HDZ-u i SDP-u. Dodao je, međutim, kako suradnja neće moći biti realizirana ako netko na prvo mjesto bude gurao svoje osobne interese. 'Suradnja je moguća sa svima, ali ako u tu suradnju krenemo na način da, primjerice, idemo graditi bazene ili tržnicu, a onda se u pola mandata sjetimo kako to ne moramo baš tako, iako smo već preuzeli obveze čije bi neprovođenje na kraju koštalo grad, onda od te suradnje nema ništa',  zaključio je Duspara. (VLM)
 

Najnovije vijesti i istraživanja čitajte na Lokalni izbori 2013