Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Škare-Ožbolt: Prijete mi i ucjenjuju me

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica DC-a Vesna Škare-Ožbolt na konferenciji za novinare u Rijeci kritizirala je Vladinu gospodarsku politiku, rekavši kako će i dalje iznositi, konstruktivne kritike unatoč ucjenama i prijetnjama njoj i članovima stranke.

Na novinarski upit o kakvim je prijetnjama i ucjenama riječ, Škare-Ožbolt je izjavila kako telefonski prima 'vrlo suptilne prijetnje' u kojima ju netko nepoznat 'slatkim glasom pita o djeci ili suprugu'. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Škare Ožbolt nositeljica svih izbornih lista DC-a Slika nije dostupna DC: Istragu s "Maestra" proširiti na "Sunčani Hvar"

Izjavila je i kako su pritisci bili najveći kad je izišla iz vladajuće
koalicije.

Izrazila je zabrinutost, kako je rekla, nesnošljivošću predsjednika Vlade Ive Sanadera prema iznesenim činjenicama, optuživši ga za loš položaj Hrvatske na ljestvici zemalja po ekonomskim slobodama.

Škare je rekla kako Vlada nije provela nijednu reformu, kako se nedovoljno bori protiv korupcije, te kako iznozemni i domaći ulagači negoduju zbog zamršena posutpka javne nabave.

Iznijela je i podatke prema kojima se u Srbiji dvostruko više ulaže nego u Hrvatskoj, manji su porezi i stopa rasta je šest posto, a u Hrvatskoj je manja od pet. Rekla je kako su ti podatci 'alarmantni' te da Hrvatska može izgubiti položaj regionalnog predvodnika.

Škare-Ožbolt je navela da ju se napada kad iznese u javnost takve podatke, ustvrdivši da je i jučerašnji fizički napad na povjerenika DC za Požeško-slavonsku županiju Božidara Lujanca u kategoriji napada na DC i nju.

U današnjem priopćenju DC podsjeća kako je nakon lokalnih izbora 2005. Lujanac 'javno inicirao razobličavanje političke trgovine HSP-a i Vlade Zeca s jedne te HSP-a i HDZ-a s druge strane, a te su stranke na ponovljenim izborima izgubile vlast i pokrenut je kazneni postupak protiv Zeca'.

Dodaje se da je Lujanac 'ozbiljnije prijetnje za svoj život i imovinu prvi put prijavio požeškoj Policijskoj postaji još 2005. i drugi put policiji u Pakracu iste godine'. Predsjednica DC-a zahtijeva da državna tijela rasvijetle napad na Lujanca i krivca privedu pravdi.

Škare-Ožbolt također je upozorila kako je zabrinjava to što vlast ne osuđuje taj događaj i navodi kako je 'svejedno šuti li zbog političkog partnera u pričuvi ili zato što joj odgovara nasilje nad političkim suparnicima'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene