Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

DC je danas od USKOK-a zatražio da proširi istrage u operaciji "Maestro" i na "Sunčani Hvar" zbog sumnje da je potpisivanjem ugovora o javno-privatnom partnerstvu toga hotelskog kompleksa Hrvatskoj nanesena šteta.


Predsjednica stranke, Vesna Škare-Ožbolt, zatražila je proširenje istrage zbog, kako stoji u priopćenju, indicija o jasnu favoriziranju privatizacijskog partnera (Orco grupe) na štetu malih dioničara i države.

Vezani članci Slika nije dostupna I Škare Ožbolt u utrci za Pantovčak Slika nije dostupna Škare Ožbolt nositeljica svih izbornih lista DC-a

Zatražila je i da se ispita je li tko pogodovao "Orco grupi" kako bi dobila povoljan ugovor i povlašten tretman u privatizaciji "Sunčanog Hvara", na što, tvrde u DC-u, upućuju i informacije iz Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) da pravne službe HFP-a nisu imale uvid u sadržaj ugovora, već da je napravljen mimo njih.

Predsjednica DC-a ponovno je od Vlade zatražila da objavi ugovor o javno-privatnom partnerstvu (JPP), za koji kaže da je povlaštena privatizacija "Sunčanog Hvara", a ne JPP, te da se očituje i dokaže da je od "Orco grupe" tražila da objavi ugovor i kad je "Orco" to odbio.

Javnu objavu ugovora traži i od državnog odvjetništva te da ispita je li dalo suglasnost na takav ugovor i je li njime oštećena država.

Od Državnog ureda za reviziju Škare-Ožbolt, pak, traži da pokrene postupak revizije ugovora te utvrdi koliko je "Orco" do sada zaradio tim ugovorom, a koliko država, te koliko su, kako je navedeno, zakinuti mali dioničari i država odredbama koje im onemogućuju dokapitalizacju po povlaštenoj cijeni, te ugovorima o naknadnom prijenosu dionica u vlasništvo "Orco grupe".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju